A kiberbiztonsági törvény megszegése miatt Vietnam nekiment a Facebooknak

2019. január 10.
3.4061
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Alig kezdődött el az újév, máris botrányba keveredett a Facebook, ezáltal a közösségi oldalnak az egész vietnami kormány nekiment, miután állításuk szerint a portál megszegte kiberbiztonsági törvényüket.

A törvényhozók annyira kiakadtak a Facebookra a szabálysértés miatt, hogy azt tervezik: a közösségi oldal összes helyi bevételét visszafogják, aminek valóban igencsak komoly oka van, lévén a kormány szerint a portál államellenes tartalmak közlését engedélyezte, és hiába vonták kérdőre Zuckerbergéket, nem kaptak megfelelő választ a történtekre.

A bili azért most borult ki Vietnamban, mert január 1-től lépett életbe az új kibertbiztonsági törvény, ami sokak szerint erősen korlátozza a szólásszabadság kérdését, noha ez nem meglepő, hiszen az ország jelenleg egy ügyesen bújtatott kommunista diktatúraként működik, akik köztudottan nem tűrnek ellenszegülőket.

Ez azonban még nem minden, a törvényszegés mellett ugyanis a Facebook állítólag még adót is csalt az országban, tehát alapos kivizsgálás indulhat, amire nagy szükség is van, lévén csak ebből a régióból 60 millió felhasználója van a portálnak.
3 hozzászólás

Direktor

5 hónapja, 2 hete és 2 napja

Adót csalnak ezek mindenhol, nem csak ott.

válasz erre

Harder

5 hónapja, 2 hete és 2 napja

Igen sok területen kapják már az ívet, de ha ennyire nagy ellenség a FB akkor hogy üzemelhet...?

válasz erre

Kileah

5 hónapja, 2 hete és 3 napja

Mondjuk az adócsalás merész dolog. De ezt mindenhol csinálják, nem csak ott. Nálunk is megfoghatatlan ez a kérdés.

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink