A jövőben robotokra cserélné dolgozóinak jelentős részét a Foxconn

2017. január 02.
3.5291
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Habár mindenki látja, hogy globális gazdasági katasztrófa és óriási munkanélküliség következhet be, a költségek rohamos csökkentésének érdekében a Foxconn mégis bejelentette, hogy a jövőben robotokra cserélnék dolgozóik jelentős részét.

Azt nem tudni pontosan, hogy az iPhone, a PlayStation vagy az Xbox egyik kulcsfontosságú kínai gyártója hány embert foglalkoztat jelenleg - két évvel ezelőtt jóval egymillió felett volt munkásaik száma -, és az sem ismert még, hogy pontosan hány dolgozójától szabadulnának meg ilyen formában, de a "robotosítást" már tényként közölte a sajtóval a gyáróriás vezére.

Dai Jia-Peng elmondása szerint nem egyszerre, hanem három lépcsőfokban váltanának a robotikus munkaerőre a kínai üzemekben, amelyek kapcsán elsőként a veszélyes, vagy a túl monoton munkafolyamatokat végzőket rúgnák ki.

A Foxconn vezetése szerint 2020-ig gyáraik 30 százalékát automatizálnák szinte teljes egészében, amihez saját maguk által készített, Foxbot névre keresztelt robotokat állítanának hadrendbe, egészen pontosan évente mintegy 10 ezret.

A kérdés csak az, hogy mindehhez mit szól majd a kínai kormány, hiszen közel 1 millió munkanélkülivel összeomolhatna az ország erős gazdasága még akkor is, ha a folyamat apránként zajlana le.
3 hozzászólás

Harder

7 éve, 10 hónapja és 10 napja

Az gáz. szomorú smiley ****ba kerül a világ ha ezt meglépik.

válasz erre

TEchie

7 éve, 10 hónapja és 10 napja

Az a "baj" hogy ez a jövő, nem igazán lehet ellene semmit sem tenni.

válasz erre

rDAVE

7 éve, 10 hónapja és 10 napja

Az a szívás... Viszont a kínai kormány nagyon elkezd velük szórakozni, akkor azok nem biztos, hogy a robotokról mondanak le, hanem lehet elkezdenek kivonulni az országból.

válasz erre