A jövő megérkezett: már előrendelhetjük magunknak a világ első repülő autóját

2017. április 21.
4.2451
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az AeroMobil csapata már évekkel ezelőtt rebesgette, hogy pár éven belül repülő autókat engednek a piacra, és bár akkor mindenki nevetett rajtuk, azonban a cég a minap bemutatta masinájuk legújabb prototípusát, amit ráadásul már előrendelhetővé is tettek.

A hibrid járművet a szlovák AeroMobil szerint 2020-ban vehetik majd át az első előrendelők, és bár állítólag már most is működőképes a konstrukció, amely papíron elképesztő dolgokra lesz képes, a gyakorlatban ezt az új típust még nem láthattuk teljesíteni.

A jövő megérkezett: már előrendelhetjük magunknak a világ első repülő autóját - 2. kép

Mint kiderült, a gépezet egy igazi Transformers lesz, amely mechanikus átalakulással, három perc alatt képes autóból repülővé formálódni és vissza. Egy tank üzemanyaggal - amiből nem tudni, hogy mit használ majd a jármű - úton 700 kilométert, levegőben pedig 750 kilométert tud megtenni, maximális végsebessége pedig földön 160 km/h, a levegőben pedig 360 km/h lesz.

A jövő megérkezett: már előrendelhetjük magunknak a világ első repülő autóját - 3. kép

Az AeroMobil első megvásárolható modellje - amely már a negyedik a sorban - fel van készítve a légi- és a földi balesetekre is, és bár a Top Marques autókiállításon már megtalálható volt egy prototípusa, a gyakorlatban még csak egy korábbi modellt mutattak be a készítők - lásd az alábbi felvételt.

Az autó várhatóan 1,3 millió dollárba kerül majd - ez közel 400 millió forint -, de extráktól függően akár 1,7 millió dollárig is feltornázhatjuk majd az árát.

Nézd nagyban ezt a videót!



3 hozzászólás

Harder

7 éve, 7 hónapja és 13 napja

Kettőt kérek. Pirosban.

válasz erre

marco

7 éve, 7 hónapja és 13 napja

Pfffff ennyiért úszhatna is... röhögő smiley nyelvnyújtó smiley

válasz erre

Levi87

7 éve, 7 hónapja és 13 napja

Nagyon durva az tény de ennyiért kapsz egy Cesna repülőt plusz egy Ferrarit. röhögő smiley

válasz erre