A jövő megérkezett: érintőkijelzővé varázsolja az asztalt a Sony Xperia Touch projektor

2017. február 28.
4.9931
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A Sony ugyan nem vitte túlzásba az idei MWC-t, ellenben minden, amit bemutatott, arra felkapta a fejét a tech világ, elég csak a tegnap leleplezett Xperia Touch projektorra gondolni, amivel a gyártó egy elképesztő technológiát hoz testközelbe.
Advertisement

A kérdéses szerkezet egy rövid vetítési távolságú projektor, amely arra képes, hogy képet vetítsen a falra vagy az asztal felületére úgy, hogy szenzoraival azt egyfajta érintőkijelzőként is képes kezelni, ezáltal a felhasználók interakcióba léphetnek vele, így lehet rajzolni, játszani, vagy éppen gépelni és honlapokat nézegetni - mindezt úgy, hogy gyakorlatilag csak az asztalt, illetve a vetítési felületet csapkodjuk közben.

A Sony Xperia Touch projektorral horizontális és vertikális felületekre egyaránt vetíthetünk maximum 1366x768 pixeles felbontásban, 100 lumen fényerővel és 4000:1 kontrasztaránnyal, legfeljebb 80 hüvelykig.

A Sony Xperia Touch egyébiránt önmagában egy projektornak álcázott okostelefon, amelyen Android 7-es operációs rendszer fut, így a Play Áruházban külön alkalmazások érkeznek majd rá, de bármit kezel, ami vetíthető.

A hardver tekintetében a projektor 3GB RAM-mal, egy 32GB-os belső tárhellyel, valamint egy 13 megapixeles kamerával rendelkezik, és akkumulátorról is működtethető, aminek során nagyjából egyórányi üzemidőt képes garantálni.

Mielőtt bárki a pénztárcáját nyitogatná, azért gyorsan hozzátennénk, hogy a Sony Xperia Touch bár idén tavasszal érkezik, ellenben 1499 euróba, avagy több mint 450 ezer forintba kerül majd.

3 hozzászólás

Porthos

7 éve, 7 hónapja és 27 napja

Amúgy ez egy nagyon nagy dolog hs belegondolunk!

válasz erre

CharlieFirpo

7 éve, 7 hónapja és 27 napja

Ez nagyon jópofa. mosolygó smiley

válasz erre

Kisfaludy82

7 éve, 7 hónapja és 27 napja

Tényleg nagyon érdekes, de irreálisan drága... szomorú smiley

válasz erre