A jövő akkumulátora - 2 év múlva

2014. október 14.
2.2801
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
androgeek techmag profilja, adatai
androgeek techmag
Egy szingapúri kutatócsoport új generációs lítium-inos akkumulátort fejlesztett ki, amely 70%-osra tudja magát tölteni, mindössze 2 perc alatt.

Ez azt jelenti, hogy egy elektromos autót nagyjából 15 perc alatt lehetne teljesen feltölteni. És ami még job: több, mint 20 év az élettartama.

Az ember ugye hajlamos szkeptikusan viszonyulni az újjításokhoz, de ez az eredmény már csak azért is reménykeltő, mert ami azt illeti, a technológiai nem teljesen új: a már meglévő lítium-ionos rendszerre épül.

A titok nyitja a nanoszerkezetben rejlik. A hagyományos grafit anód helyet olcsó titánium-dioxid gélt használtak - azt, amely a naptejekben olyan remekül nyel el az UV-sugarakat.
A tudósok pedig megtalálták a módját, hogy ezt az adalékanyagot a nanoszerkezetbe építve felgyorsítsák a töltési folyamatot. Ez az egyszerű változtatás 20-szor gyorsabbá és 20-szor tartósabbá teszi az akkumulátort.

El tudjuk képzelni, mit jelenthet mondjuk ez az okostelefnok számára? A válaszra még várnunk kell, de legalább annyit tudunk, hogy a kutatók szerint az új technológia 2 éven belül piacra kerülhet.
nincs még hozzászólás