A játékosokra fókuszál az Ubuntu Ultimate Edition 5.0 Gamers

2017. január 10.
2.4541
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Közel negyed éve nem hallatott magáról TheeMahn, az Ubuntu Ultimate Edition Linux OS fejlesztője, aminek az oka a munka volt, amelynek gyümölcse az Ultimate Edition 5.0 Gamers megoldás, ami kifejezetten a Linux-ot használó játékosoknak szól.

Az Ultimate Edition egy speciális Linux disztribúció, amely konyhakészen érkezik a felhasználóknak, egyszerű a telepítése és a naprakészen tartása. Ezzel párhuzamosan pedig a legújabb Wifi és Bluetooth eszközök támogatását valamint sok-sok open source szoftvert is magában rejt.

Az Ubuntu 16.04-re építkező speciális kiadás 5.0-ás verziója még 2016. szeptemberében jelent meg, ez a mostani, 5.0 Gamers egy még annál is exkluzívabb változat. Itt kifejezetten a játékosokra szabták a rendszert, ennek értelmében a felhasználói felület is egyszerű, ergonomikus, rendkívül gyors és letisztult. Ez még mindig nem szűkíti le a temérdek megoldást arra az egyre, amelyet itt használnak, így elmondjuk, hogy az Xfce 4.12-re esett a választás.

A Gamers utótag megköveteli, hogy a konyhakész rendszerünkön legyenek népszerű játékok is, amelyekkel TheeMahn kielégíti játékos szívünk minden kívánságát, így az alábbiak kerültek bele: 0 A.D., Armagetron Advanced, Capitalism, Crack Attack, Defendguin, LBreakout2, Pax Britannica. A teljes gyűjtemény több, mint 50 különböző játékra terjed ki. Ezek mellett van Steam elérhetőség is, valamint több emulátor is: DOSBox, ScummVM, vagy éppen a Wine.
2 hozzászólás

Kisfaludy82

10 hónapja, 1 napja

Hát arra kíváncsi lennék, mennyien használják ezeket a különféle extra disztrókat... Szerintem a befektetett munka sem éri meg. Párszáz ember próbálhatja ki max...

válasz erre

VDemon

10 hónapja, 2 napja

Sajnos a Linux még mindig nem az igazi játékra, az ilyen kiadások ellenére sem.

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink