A játékosokra fókuszál az Ubuntu Ultimate Edition 5.0 Gamers

2017. január 10.
2.8981
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Közel negyed éve nem hallatott magáról TheeMahn, az Ubuntu Ultimate Edition Linux OS fejlesztője, aminek az oka a munka volt, amelynek gyümölcse az Ultimate Edition 5.0 Gamers megoldás, ami kifejezetten a Linux-ot használó játékosoknak szól.

Az Ultimate Edition egy speciális Linux disztribúció, amely konyhakészen érkezik a felhasználóknak, egyszerű a telepítése és a naprakészen tartása. Ezzel párhuzamosan pedig a legújabb Wifi és Bluetooth eszközök támogatását valamint sok-sok open source szoftvert is magában rejt.

Az Ubuntu 16.04-re építkező speciális kiadás 5.0-ás verziója még 2016. szeptemberében jelent meg, ez a mostani, 5.0 Gamers egy még annál is exkluzívabb változat. Itt kifejezetten a játékosokra szabták a rendszert, ennek értelmében a felhasználói felület is egyszerű, ergonomikus, rendkívül gyors és letisztult. Ez még mindig nem szűkíti le a temérdek megoldást arra az egyre, amelyet itt használnak, így elmondjuk, hogy az Xfce 4.12-re esett a választás.

A Gamers utótag megköveteli, hogy a konyhakész rendszerünkön legyenek népszerű játékok is, amelyekkel TheeMahn kielégíti játékos szívünk minden kívánságát, így az alábbiak kerültek bele: 0 A.D., Armagetron Advanced, Capitalism, Crack Attack, Defendguin, LBreakout2, Pax Britannica. A teljes gyűjtemény több, mint 50 különböző játékra terjed ki. Ezek mellett van Steam elérhetőség is, valamint több emulátor is: DOSBox, ScummVM, vagy éppen a Wine.
2 hozzászólás

Kisfaludy82

3 éve, 8 hónapja és 1 napja

Hát arra kíváncsi lennék, mennyien használják ezeket a különféle extra disztrókat... Szerintem a befektetett munka sem éri meg. Párszáz ember próbálhatja ki max...

válasz erre

VDemon

3 éve, 8 hónapja és 1 napja

Sajnos a Linux még mindig nem az igazi játékra, az ilyen kiadások ellenére sem.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink