A Huawei lehet a Microsoft beszállítója

2018. szeptember 10.
4.3001
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Mind a Microsoft, mind pedig a Huawei arról számolt be, hogy a közeljövőben egy esetleges együttműködést hozhatnak tető alá, amely értelmében a kínai cég szállítaná az AI chipeket az amerikai gigavállalatnak.

Egyelőre még nem köttetett meg a frigy, ám ha ez valóban így lesz, akkor így a Huawei az Nvidia-nak okozhat kellemetlen fejfájást, lévén eddig utóbbi volt a Microsoft Data Centerek beszállítója az Egyesült Államokban.

A kínaiak nem csak extra profitot, illetve az Nvidia kipöckölését nyernék az üzlettel, hanem mivel ki vannak tiltva az amerikai piacról, egy hátsó kapun keresztül kaphatnának információkat a tengerentúli piacról és felhasználókról, plusz remélik, hogy így a kormány is megenyhülne a jövőben.

Az elkövetkező hetek történései tehát sok mindent befolyásolhatnak a tech piacon, hiszen a szerződés létrejöttével a Huawei hatalmasat nyerne, míg az Nvidia épp az ellenkezőjét könyvelheti el.
4 hozzászólás

Levi87

6 éve, 10 napja

Hát ez elég érdekesen hangzik. Hogy engedi be őket Amerika? meglepett smiley

válasz erre

technomancer

6 éve, 10 napja

Kíváncsi leszek, összejön-e ez az üzlet. Erősen kételkedem.

válasz erre

rDAVE

6 éve, 10 napja

Ők nem félnek a kínai cégtől? röhögő smiley Végén a Microsoft is nemzetbiztonsági kockázat lesz Amerikában. röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 10 napja

Nem fogják beengedni őket.

válasz erre