A Huawei búcsúzik az USA-tól

2013. december 02.
5111
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Súlyos döntést hozott a kínai vállalat: kudarcok sorozata után arra a következtetésre jutott, a legjobb az lesz, ha maga mögött hagyja az amerikai távközlési piacot.



Több kellemetlenséggel is kénytelen volt szembenézni a Huawei az Egyesült Államokban, de a biztosítékot feltehetően az verhette ki a kínaiaknál, hogy az USA már a puszta jelenlétükben is nemzetbiztonsági kockázatot lát, s ebbéli meggyőződését a kínai kormánnyal igen jó kapcsolatokat ápoló távközlési megoldásszállító cég felé is kendőzetlenül tolmácsolta.

Ezek után talán nem annyira meglepő, hogy a Huawei úgy határozott, ebben a szegmensben legalábbis nem próbálkozik többet az amerikai piacon. Nemcsak a Huawei-t érte kritika, de helyi versenytársát, a hasonló profilú ZTE vállalatot is bírálták korábban az amerikaiak. A két vállalatot az amerikai képviselőház titkosszolgálati állandó bizottsága nyilvánította nemzetbiztonsági kockázatnak, 11 havi vizsgálódás után. ?Az alaptalan vádaskodás teljes mértékben ellentmond a technológiai és gazdasági realitásoknak, amerikai munkahelyeket veszélyeztet? ? fogalmazott korábban Bill Plummer, a Huawei amerikai leányvállalatának külkapcsolatokért felelős alelnöke. Magyarországot egyébként kifejezetten kedvelik a kínai vállalatok, a Huawei-ről tudvalevő, hogy hazánkban létesítette Európai Ellátó Központját, amelyet folyamatosan bővítenek. Legutóbb szeptemberben, Biatorbágyon egy közel 30 ezer négyzetméteres, havonta 3000 kamiont indító logisztikai központ megnyitását jelentették be. Forrás: MTI
nincs még hozzászólás