A Huawei bemutatta a 2019-es MateBook szériát

2019. február 24.
4.6861
marco profilja, adatai
marco
Az MWC 2019 keretében mutatta be a kínai Huawei a nem olyan régóta Magyarországon is kapható MateBook X Pro laptop frissített verzióját, és ezzel együtt két új változatról is lerántották a leplet.

A MateBook X Pro természetesen megkapta a maga hardveres felfrissítését, a legújabb, nyolcadik generációs processzorcsalád került a gépekbe, emellett pedig fejlettebb lett a touchscreen és az ujjlenyomat-olvasó is.

A képarány maradt 3:2-es - a Huawei szerint ez a tökéletes egy laptopba -, a képpontok pedig a 100% sRGB színskála megjelenítésére képes 1,500:1 kontrasztarányú és maximum 450-nit fényerővel bíró kijelző 91%-át fedik.

Mistyc Silver és a más gyártótól ismert Space Grey a színválaszték

Mistyc Silver és a más gyártótól ismert Space Grey a színválaszték


Na és maradt a kamera is az F-billentyűk között, ami elég megosztó megoldás, nekünk kevésbé tetszett ez a kiépítés. A színekben a más gyártónál használt elnevezésekkel találkozunk, hiszen a Mistery Silver mellé megérkezett a Space Grey is.

Nem ez az egyetlen ami más rendszerből ismerős lehet, hiszen a Huawei megoldotta, amit a Microsoftnak nem sikerül mind a mai napig a Windows-zal, ez pedig a macOS-ből ismerős funkciók tárháza: a Huawei Share OneHop keretében van itt többek között univerzális vágólap (kimásolunk valamit a telefonon, beillesztjük a gépen), és kép-, videómegosztás is. Ez utóbbi érintéssel történik, az új gépek kaptak NFC-t, aminek segítségével a touchpad melletti részhez hozzáérintve a telefont, az azon található adat azonnal átkerül a gépre. Nem rossz.

A Huawei Share egy érintéssel továbbítja az adatot az eszközök között

A Huawei Share egy érintéssel továbbítja az adatot az eszközök között


A MateBook X Pro belépőszintű verziója nyolcadik generációs Intel Core i5-8265U processzort kapott Intel UHD Graphics 620 és 8GB DDR3 memoria társaságában, 256GB-os SSD-vel. A kimaxolt verzió Intel Core i7-8565U processzorral, 2GB-s Nvidia MX 250 videókártyával és akár 16GB RAM-mal és 1TB-os SSD-vel is megvásárolható.

A MateBook X Prón maradt a normál USB is a Type-C mellett, az üzemidőt pedig 12-14 órában határozta meg a gyártó, ami ha valóban ennyi lesz, verhetetlen lesz a maga mezőnyében.

Az F-billentyűk között megbúvó kamera maradt ugyanott

Az F-billentyűk között megbúvó kamera maradt ugyanott


Az új család a MateBook Series, ami egy 13 és 14 colos méretű laptopot jelent. A képarány itt is 3:2, a 2K-s kijelzők 88%-ában (13 colos) és 90%-ában (14 colos) terpeszkednek a pixelek, az 1.2 kg súlyú gépek 14.9mm vékonyak. A gyártó külön kiemelte, hogy 15 perc töltéssel 2.5 óra üzemidőt tölthetünk a gépekbe, amik egyébként 7.3 - 10 órán keresztül képesek egy felöltéssel üzemelni.

A MateBook Series 14-ben a kategóriában meglepő módon HDMI csatlakozó is helyet kapott. Ez utóbbi gépek esetén is működik természetesen a Huawei Share OneHop.

Van amelyik típuson HDMI-t is találunk

Van amelyik típuson HDMI-t is találunkÜgyes ökoszisztémát hozott össze a Huawei

Ügyes ökoszisztémát hozott össze a Huawei


5 hozzászólás

TEchie

10 hónapja, 1 hete és 4 napja

Szoftveresen is sokat fejlesztettek, ez mondjuk tetszik! Az X Pro kapott egy aktuális hardvert, viszont a 13 és 14 hozott egy alacsonyabb, megfizethetőbb szintet. Okos.

válasz erre

Direktor

10 hónapja, 1 hete és 4 napja

Komoly ráncfelvarrást kapott, de az a kamera.... Az valami botrány!

válasz erre

Mordorer

10 hónapja, 1 hete és 4 napja

De jók a fények a képeken! Az az igazság hogy nagyon össze van lopkodva a funkció, meg a kinézet, de az is igaz, ha a Windows nem képes megugrani a feladatot, akkor valakinek meg kell...

válasz erre

Porthos

10 hónapja, 1 hete és 4 napja

Kamera rettenet hülye helyen van, hihetetlen hogy nem tették át máshová.

válasz erre

Kisfaludy82

10 hónapja, 1 hete és 4 napja

Ez a MacBook copy... Ez rohadt gáz.

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink