A Huawei 2 milliárd dolláros befektetéssel bizonyítaná, hogy biztonságos eszközöket gyártanak

2018. december 20.
3.8481
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Hiába ment neki a Huaweinek az USA, Kanada és Japán után már a Cseh Köztársaság is, a kínai gyártó nem hagyja magát azokkal a vádakkal szemben, miszerint az általuk gyártott eszközök kiberbiztonsági kockázatot jelentenek.

Olyannyira nem, hogy a gyártó bejelentette: 2 milliárd dollárnak megfelelő összeget költenek az elkövetkezendő öt esztendőben olyan kutatásokra és fejlesztésekre, melyek jelentősen megnövelhetik készülékeik kiberbiztonsági szintjét, ezáltal bebizonyítanák, hogy eszközeik egyetlen országban sem jelentenek biztonsági kockázatot.

Ken Hu, a Huawei elnöke kijelentette, hogy továbbra is alaptalanul, bizonyítékok nélkül vádolják őket biztonsági kockázatokkal, holott ilyen súlyos vádak kapcsán elvárnák, hogy hozzájuk kész tények társuljanak, ők azonban a rossz pletykáknak is elébe mennének, és a tetemes összeggel drasztikusan erősítenek majd a kiberbiztonság kérdésében.
3 hozzászólás

Vidoros

6 hónapja, 2 hete

Így kell ezt profin kezelni.

válasz erre

Fikarc

6 hónapja, 2 hete

Ez mondjuk nem semmi lépés. Valójában nem őket hanem Kínát tiltják, tőlük félnek. A telefonok osztanak meg adatokat és pont. Csak nem mindegy hova.

válasz erre

techiii

6 hónapja, 2 hete

Hajrá de ettől még nem hiszem h biztonságosak lesznek.

válasz erre