A Holdon építene részecskegyorsítót egy tudós

2020. június 12.
12.7821
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A földi környezet tökéletesen alkalmatlan megfelelően működő részecskegyorsítók felépítésére - állítja Nikolai Zaitsev, egy a fizika területén szaktekintélynek számító professzor, aki szerint a Holdon kellene ilyesmiket létesítenünk.

Ennek az oka a tudós szerint az, hogy a Holdon eleve több olyan feltétel adva van a részecskék ütköztetéséhez, amit itt a Földön mesterségesen kell generálnunk, így például az alacsonyabb hőmérséklet, ami a részecskéket felgyorsító anyagokhoz szükséges, de ott a természetes vákuum is, amiben az atomok nem tudnak elvándorolni és befolyásolni a kísérletek pontosságát.

Ezen felül a fizikus olyan tervekkel is előállt elméleti szinten, melyek szerint érdemes lenne olyan részecskesugarak kilövésére alkalmas eszközöket építeni a Holdra, amivel a Földet tudnánk bombázni, hiszen ilyenkor a tudósoknak nem kellene a kísérletekkel alkalmazkodni a természethez, hanem bármikor generálhatnának maguknak a Holdról kozmikus részecskéket. Bár az elmélet könnyedén átalakítható gyakorlattá, a kérdés csak az, ki finanszírozná mindezt, és milyen sok időt emészthet fel a magvalósítás?
3 hozzászólás

techiii

4 éve, 1 hónapja és 13 napja

Jó kis tervek.

válasz erre

Kisfaludy82

4 éve, 1 hónapja és 13 napja

Oké, de hát egyelőre fel kéne oda repülni... Már ezt nem sikerül megoldani. röhögő smiley

válasz erre

Fikarc

4 éve, 1 hónapja és 13 napja

Én is építenék ilyesmit, kár hogy nem így megy... röhögő smiley

válasz erre