A Hawaii-szigeteken már büntetnek, ha telefonozás közben lépsz a zebrára

2017. július 31.
4.0671
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Felénk is igencsak komoly összegeket tudna bezsebelni a rendőrség azokból a bírságokból, amit a Hawaii-szigeteken hamarosan már el is kezdhetnek szedni, Honolulu vezetése ugyanis elfogadta, hogy megbírságolják azokat, akik telefonozás közben lépnek az úttestre.

Sőt mi több, a kis államban minden képernyővel rendelkező elektromos eszköz bámulása büntetést von maga után abban az esetben, ha valaki kijelölt gyalogátkelőhelyen vagy csak úgy az úttesten sétálva merül el benne, ezáltal akár 15-35 dollárig terjedő büntetést is kaphatunk ezért, ha a rendőrség először figyelmeztet minket erre.

A bírság azonban folyamatosan növekedik majd, minél többször követjük el a bűncselekményt, ezáltal ha másodszor kap el minket így a rendőr, akár 75 dollárra - mintegy 20 ezer forintra -, ha pedig harmadszor, akár 95 dollárra - több mint 25 ezer forintra - is megbüntethetnek minket.

Az államvezetés egyébiránt azért hozott ilyen drasztikus törvényt, mert az utóbbi hónapokban jelentős mértékben megnövekedett azoknak az eseteknek a száma, aminek részeként azért gázoltak gyalogosokat, mert ők a telefonjukba merültek az úttesten való átkelés közben.
4 hozzászólás

CharlieFirpo

7 éve, 4 hónapja és 21 napja

Csatlakozom: ez nálunk is kéne. Méghozzá nagyon. Bár a vezetés közben mobilozás még nagyobb probléma. szomorú smiley

válasz erre

Fikarc

7 éve, 4 hónapja és 22 napja

Na ezt tényleg kell büntetni! Helyes, nálunk is be kéne vezetni!

válasz erre

Kisfaludy82

7 éve, 4 hónapja és 22 napja

Ez bizony nagyon kéne nálunk is.

válasz erre

Huginn

7 éve, 4 hónapja és 22 napja

Helyes-helyes. A hatékonyságára azért kíváncsi leszek. Itt Abszurdisztánban vezetés közben tiltott a telefon egy ideje, azóta elterjedtek a jobbnál jobb headset-ek, kihangosítók, de még mindig vannak bőven a volán mögött telefonálókból sajnos.

válasz erre