A Harvard Egyetem kutatói szerint mégsem természetes képződmény az Oumuamua

2018. november 07.
5.2151
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Hónapok óta tartja lázban az emberiséget, de különösen a csillagászokat az Oumuamua égitest, mely különleges szivarka alakjával már önmagában képes volt felhívni magára a figyelmet, de a hab a tortán, hogy a képződmény ráadásul a Naprendszeren kívülről érkezett.

A mintegy 800 méter hosszúságú égitestnek nemcsak a formája, a viselkedése is eltér mindattól, amit eddig láttunk a világűrben, ezáltal például nem fix pályán mozog, megfigyelése óta ugyanis többször módosította irányát, sőt a sebessége szintén változott, ami a Harvard Egyetem kutatóinak figyelmét is felkeltette.

Az intézmény szakértői pedig meglepő teóriával álltak elő, lévén úgy vélik, hogy az Oumuamua valóban nem egy természetes képződmény, hanem talán egy idegen civilizáció által épített vagy készített tárgy, melynek gyors irányváltásaiért és kiszámíthatatlan mozgásáért egy vitorlaként funkcionáló vékony hártyaréteg lehet a felelős, mely a csillagfény által tudja gyorsítani vagy lassítani az eszközöket az űrben.

Ezt a technológiát a földi tudomány is ismeri, és ha nem lenne elég meggyőző, a Harvard szakértői szerint az sem természetes eredetre utal, hogy az Oumuamua alig veri vissza a fényt, vagyis erősen fémes alapanyagból állhat. Persze mindaddig a fentiek csak egyszerű találgatások, amíg nem tudjuk saját eszközökkel megfigyelni az égitestet.
6 hozzászólás

CharlieFirpo

4 hónapja, 3 hete és 5 napja

Mondjuk ha változtatja a sebességét meg az irányát, az tényleg érdekes.

válasz erre

rDAVE

4 hónapja, 3 hete és 5 napja

Mordorer írta:
Pedig azon az egyetemen azért koponyák vannak. Biztos van alapja.
F1-ben mondta valaki, hogy az időjárásadatok elemzése helyett néha jobb lenne egyszerűen csak kinézni a monitor mögül. Egy egyetemen előfordulhat, hogy túlgondolnak valamit. Persze azért izgi lenne, ha tényleg igazuk lenne.

válasz erre

Mordorer

4 hónapja, 3 hete és 5 napja

Pedig azon az egyetemen azért koponyák vannak. Biztos van alapja.

válasz erre

Direktor

4 hónapja, 3 hete és 5 napja

Na aaaz durvaaa!

válasz erre

techiii

4 hónapja, 3 hete és 5 napja

Jobban meg kellene azt vizsgálni.

válasz erre

rDAVE

4 hónapja, 3 hete és 5 napja

Tehát a földönkívüliek küldtek egy óriáskakit, hogy szívassák a primitív földi népet? Valószínűleg véletlenek sorozatáról van szó és feleslegesen próbálják ilyenekkel megmagyarázni. Ha valami idegent találunk egyszer, akkor azt szerintem tudni is fogjuk, ott majd nem kell tippelgetni.
Ha ők is No Man's Sky-oznának, akkor inkább arra gondolnának, hogy mennyire szétlőném, hogy adjon legalább egy kis tríciumot vagy ezüstöt. Ott lebegnek ilyenek.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink