A harmadik Microsoft vezérigazgató

2014. február 04.
9601
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
A ma reggel megjelent hírek már bizonyára bejárták a világot: a Microsoft bejelentette története harmadik vezérigazgatóját [CEO], Satya Nadellat, aki talán fellendítheti a jelenleg kicsit hanyatlófélben lévő óriást.

Nadella első üzenetében már közölte munkatársaival, hogy a Microsoftnak "újra kellene gondolnia" a mobilvilág fogalmát.

A változásokat az utóbbi időben már a felhasználók véleménye indította meg, miután a vállalat elindította programját, melyen keresztül javasolhatunk funkciókat a Microsoft termékek javítására (melyek közkívánat - és a cég beleegyezése - alapján vagy be lesznek építve, vagy nem). Az új vezérigazgató azonban még inkább hajlik a változás felé. Belátható, hogy a cégnek szüksége van némi változtatásra, és ha más nem, Nadella talán elhozza ezt a változást mégpedig - ahogyan ő fogalmazott - az "új dolgok bevezetésével".

Talán ezen kijelentése alapján azt is érthetjük, hogy ő maga nem veti el az Androidot futtató Nokia telefon ötletét - hiszen a Microsoft [és a Nokia] az újabb, olcsóbb telefonok forgalmazásával még inkább élen járna a mobilüzlet terén. Természetesen ne várjunk változásokat egyről a kettőre, de remény azért van, hogy talán az elkövetkező fél- vagy egy éven belül érezhetővé válnak az új vezérigazgató gondolkodása által inspirált változások.

A változás nem biztos, hogy rosszat jelent majd a felhasználók számára, hiszen ha Nadella mellett a Windows Phone, a Windows és egyéb Microsoft termékek sokat javulnak - vagy épp megjelenik a hordozható technológiában [okosóra, karkötő stb.] a Windows is, akkor ezzel visszahúzhatja azt a tömeget, amely elfordult a cégtől alternatívákat keresve.

Személy szerint engem meggyőztek a hírek és remélem, hogy ez a rengeteg pozitív dolog (amellett, hogy ugyebár a korábbi vezérigazgatók - Bill Gates és Steve Ballmer egy kevés szembeszelet is kavarhatnak Nadella új terveivel szemben) nagyrészt megvalósul majd.
nincs még hozzászólás