A hamarosan érkező Tails 3.2 jobb Nvidia Maxwell támogatást ígér

2017. szeptember 23.
3.7341
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Az online anonimitásért a Tails nevű Linux operácis rendszer felel, sokan úgy is ismerik, mint az Anonymous Live CD, a csapat pedig közzétett néhány változást, amit a hamarosan debütáló új változatban kapunk meg.

A Tails 3.2 fejlesztése már nagyon közel van a stabil verzióhoz, de jelen pillanatban még csak az RC kiadás telepíthető, amiben már megtalálható a legújabb Tails Installer, a 4.4.19-es változat, ami telepítés előtt érzékeli, hogy van-e előző generáció a gépünkön, és ha talál, akkor felajánlja az upgrade lehetőségét a teljesen szűz telepítés helyett.

Mivel a Tails 3.2 nem főverzióváltást hoz, csupán a második patch a Tails 3.0-hoz, így ne számítsunk tucatnyi újdonságra, helyette az operácis rendszert ellátják a modernebb Linux technológiákkal.

Ezek közt találjuk az újabb Linux Kernelt, a 4.12-es változatot, amivel párhuzamosan jobb támogatást kapnak az Nvidia Maxwell GPU-k, sőt, a Debian alapú megoldás a legújabb stabil csomagokat is hozza magával a Stretch csatornájából.

És hogy mikor? A hivatalos dátum szeptember 26-a, így tehát már csak pár napot kell várnunk a legfrissebb anonim Linuxra, de a türelmetlenebbek tesztelhetik az RC variánst.
2 hozzászólás

mrG

7 éve, 1 hónapja és 19 napja

Ez egy live rendszer, előbb nem figyeltem röhögő smiley
Linuxon ilyen: https://tails.boum.org/install/linux/usb/index.en.html

válasz erre

VDemon

7 éve, 1 hónapja és 19 napja

Kipróbálom.

válasz erre