A gyerekpornós tartalmak szűrésének hiánya miatt repült a Tumblr az App Store-ról

2018. november 22.
7.0121
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Mindenki teljesen megdöbbent, amikor néhány nappal azelőtt egyszerűen eltűnt az App Store kínálatából a Tumblr applikációja, azonban mint utólag kiderült, az Apple-nek nagyon jó oka volt a törlésre.

Megtudtuk ugyanis, hogy a Tumblr nem tudta elég hatékonyan megszűrni a gyermekpornóhoz kapcsolódó tartalmakat, vagyis több ilyen témájú anyag jelenhetett meg a közösségi oldal applikációjában, és bár az Apple szűrőjén csak egyetlen akadt fenn, de ez is elég indok volt a szoftver törlésére.

A dolgot egyébiránt azért veszi és bünteti ennyire komolyan az Apple, mert az efféle eseményeket kötelességük jelenteni a hatóságok felé, tehát jobban járnak, ha inkább most leveszik az App Store-ról, és ha minden rendben, akkor később visszateszik, mintha több hónapos procedúra után derülne fény a jogsértésre.

Érdekesség, hogy a Tumblr a rossz tartalomszűrő miatt már sokadik alkalommal kerül bajba, így Dél-Koreában rendszeresen problémák vannak vele, Indonéziában pedig szintén betiltották már egy kis időre tiltott tartalom átengedése miatt.
5 hozzászólás

Neo1989

11 hónapja, 2 hete és 6 napja

Az a helyzet h aki ilyen tartalmat szokott böngészni annak van annyi esze h ezt nem az Apple felületén teszi.
Tehát tök mind 1 h almáéknál mi a helyzet, mer ezek a tartalmak zárt oldalakon vannak, több átjáróval titkosítva. És nem Chrome meg ilyenekből elérhetőek.
Apple felületen ezeket a lőtéri kutya nem keresi.

Bár vicces h pl egy bizonyos szubkultúra bizonyos műfaján belül meg ilyen tartalom röhögve elérhető.
Szabályozások meg szűrések. Nagymama azt hiszem ezt nem kéne erőltetni, úgy 10.000 lépéssel élorreb jár az aki erre kíváncsi.

válasz erre

Fikarc

11 hónapja, 3 hete

Nagyon nehezen lehet ezt szűrni szerintem, oké hogy szigorúak de mit tehetne a Flickr?

válasz erre

Direktor

11 hónapja, 3 hete

Szigorúak bakker.

válasz erre

Kisfaludy82

11 hónapja, 3 hete

Helyes lépés!

válasz erre

VDemon

11 hónapja, 3 hete

Nem szórakozott az Apple!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink