A Google-re cserélte az Apple a Microsoft-ot

2017. szeptember 26.
3.1271
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A tegnapi High Sierra debütálással együtt az Apple egy kisebb mégis jelentős változást is eszközölt, ez pedig, hogy az alapértelmezett keresőmotort a Google-re cserélték a Microsoft helyett.

Ráadásul nem csak az asztali operációs rendszerben történt meg ez a változás, hanem a Siri for iOS is már a Google találati listáját jeleníti meg a Bing a helyett, sőt a mac-ekeken használatos Spotlight kereső is így jár el, amennyiben webes keresést indít a felhasználó.

Szokás mondani, hogy van az a pénz. Nos, a Google 3 milliárd dollárt fizetett az Apple-nek, hogy a fenti manővert kivitelezzék, és így kigolyózzák a Microsoft-ot. Az almás vállalat természetesen nem így fogalmazott, mint mondták, szoros partneri viszonyt ápolnak mindkét céggel, de szeretnék, ha a felhasználói élmény mindig maximális lenne, így egy racionális döntést hoztak, amit mindenki megértett.

Ennek ellenére, ha valaki ragaszkodik a Bing keresőhöz, természetesen van rá mód, hogy ezt használja, de csak a Safari böngészőn belül tudja visszaállítani, a Siri és a többi kereséshez használatos szoftver esetében ez kivitelezhetetlen.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

10 hónapja, 1 hete és 5 napja

VDemon írta:
Eddig a Bing volt? Ezt nem is tudtam. Milyen fura már.
Sok helyre beette magát a Bing egy időben. De aztán sorban lecserélte mindenki.

válasz erre

VDemon

10 hónapja, 1 hete és 5 napja

Eddig a Bing volt? Ezt nem is tudtam. Milyen fura már.

válasz erre

Kileah

10 hónapja, 1 hete és 5 napja

Eleve nem is értettem azt a Binges dolgot. Ez így már sokkal jobb.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink