A Google-nek nem tetszik, hogy alkalmazottjai szakszervezetet alapítottak

2021. január 12.
29.5671
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A beszámolók szerint minden igyekezetével azon van a Google, hogy feloszlassa azt a szakszervezeti kezdeményezést, amit állítólag dolgozók egy csoportja indított útnak a napokban, miután egyre kevésbé tudtak azonosulni a keresőóriás agresszív intézkedéseivel.

A Telegraph belsős forrásokra hivatkozva arról írt, hogy emiatt a Google felszólította a belsős levelezések kezeléséért felelős munkatársakat, hogy minden beszélgetésbe nézzenek bele, gyakorlatilag kutakodjanak a dolgozók után és címkézzék fel azokat az üzeneteket, melyek bomlasztó tartalommal rendelkeznek.

Az ügy előzménye, hogy a Google dolgozói január 4-én megalapították az Alphabet Workers Union szakszervezetet, amit több hónapnyi figyelmeztetéssorozat és előkészület vezetett fel, a Google pedig rögtön figyelmeztette a munkásokat, hogy az iroda területeit kizárólag munkahelyi elfoglaltságokra használhatják a dolgozók és semmiféle szakszervezetet nem tűrnek meg a falak között.

Az AWU követelésekkel egyelőre nem szolgált még a Google, illetve az Alphabet anyavállalat felé, de korábban már több dolgozó is jelezte etikai és pénzügyi aggodalmait, miközben szeretnének beleszólni a cég döntéshozatalába, főként a társadalmi, gazdasági és környezetvédelmi témák esetén, lévén a munkások a legtöbbször nem értenek egyet a gigavállalat döntéseivel.
4 hozzászólás

Tommy

3 éve, 6 hónapja és 17 napja

Az baszna be ha beleszólhatnának a vezetésbe! röhögő smiley Nem tudom, hol élnek ezek, de nem a földön az biztos!

válasz erre

DarkHeart84

3 éve, 6 hónapja és 17 napja

Hát mij meglepő.. egyik cég sem szívesen fogadja ha a dolgozók szakszervezetet alapítanak.. de az ilyesmit előzetes tárgyalások szokták követni, magyarul csak akkor lehet ilyen hivatalos szakszervezetet alapítani ha ahhoz a cég vezetése hozzá is járult.. De ha nem járult hozzá, akkor hogy a francba alapították meg? Leültek 10-en egy asztalhoz és azt mondták, hogy "na emberek.. akkor mától mi lenni a Gugli szakszervezet" Valahogy furcsa ez..

válasz erre

Fikarc

3 éve, 6 hónapja és 17 napja

Kicsit sokat akar ez a szakszervezet szerintem... mosolygó smiley

válasz erre

technomancer

3 éve, 6 hónapja és 17 napja

Gondoltam, hogy nem fogadják majd kitörő örömmel. röhögő smiley

válasz erre