A Google vezérigazgatója kimondta: szabályozni kell a mesterséges intelligenciákat

2020. január 21.
5.9151
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Korunkban fajsúlyos szerepet játszik a mesterséges intelligencia, ami kapcsán most a Google vezérigazgatója, Sundar Pichai nyilatkozott, ráadásul egészen meglepően, hiszen állítása alapján szabályozni kell ezeket a rendszereket.

Főképp azért meglepő ez a kijelentés, mert általában a nagyvállalatoktól azt várná az ember, hogy minél vadabb keretek között képzelik el az ilyen technológiák jövőjét, de Pichai meg van győződve róla, hogy kárt is okozhatnak az MI-k, ezért tisztán kell látni, hogy miféle hibalehetőségek merülhetnek fel.

Konkrét irányt nem adott Pichai ahhoz, hogy miként lehet ezt a fajta digitális veszélyt kiküszöbölni, mindössze négy alapelvet dobott be: biztonság, magyarázat, igazságosság és elszámoltathatóság. Véleménye szerint ezek kellenek ahhoz, hogy a mesterséges intelligenciák normális keretek között működjenek - írja a Financial Times.
5 hozzászólás

DrBagoly

4 hónapja, 2 hete és 2 napja

Gondoljátok végig: ha megalkotnál egy mesterséges inteligenciát, ami az amiről most beszéltek hogy nincs. Hogy kötnétek mások orrára hogy van nektek ilyenetek? Na ezért nincs. A google vezérigazgatója lát valamit amit mi civilek nem látunk.

válasz erre

login_password

4 hónapja, 2 hete és 2 napja

Azért megjegyezném, hogy még korántsem nevezhető a mai technika MI-nek. Még messze vagyunk ettől.

válasz erre

Porthos

4 hónapja, 2 hete és 3 napja

Majd idővel kell a szabályozás.

válasz erre

Levi87

4 hónapja, 2 hete és 3 napja

Ez érthető.

válasz erre

inkognito

4 hónapja, 2 hete és 3 napja

Kell a szabályozás, de még azért nem tartunk ott, hogy félnünk kellene ettől.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink