A Google vette meg, de az Apple tette naggyá a Waze-t

2018. december 20.
4.5151
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Waze manapság az első számű navigációs applikációnak számít mobilon, talán ezt látta meg a Google a projektben és emiatt vásárolták fel 2013-ban, ám a CEO szerint az Apple tette igazán naggyá a szoftvert, hála a korábbi blamájának.

Visszatérve az öt évvel korábbi felvásárlásra, anno a Google 1 milliárd dollárt invesztált abba, hogy beépítsék a saját rendszerükbe, ám a Waze vezetője, Noam Bardin elmondása szerint nem a Google miatt került ilyen előkelő helyre, hanem az Apple Maps bénázása kellett hozzá.

Az Apple a saját Maps megoldásával előrukkolt 2012-ben, de valljuk be, elég nagy öngólt rúgtak annak kamikaze működésével, a felhasználók pedig elkezdtek third-party megoldás után keresni és szembejött velük a Waze. Innen pedig egyenes út vezetett a mai trendi rankhez, ahhoz, hogy ma már az Apple CarPlay 2018-ban is helyet kapott a Waze, Androidon pedig már régóta vezető szerepet tölt be, hála a közösségi mivoltának.

Noam Bardin ezzel kvázi megköszönte az Apple-nek, hogy a cupertinoi cég miatt értékelődött fel a Waze, amivel csak ők jártak jól.
2 hozzászólás

Porthos

5 éve, 9 hónapja és 14 napja

Azért nem semmi, ez komoly vallomás.

válasz erre

TEchie

5 éve, 9 hónapja és 14 napja

Korrekt hogy ezt így be is ismeri.

válasz erre