A Google végre tényleg szembeszáll a túl lassú weboldalakkal

2019. november 13.
4.2291
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Már évek óta érik, hogy a Google végre tegyen valamit a túl lassan betöltődő, optimalizálatlan weboldalakkal szemben, melyek rontják a felhasználói élményt, ezáltal a keresőt is minősíthetik bizonyos esetekben.

A Chromium Blogon közölt bejelentés értelmében azonban nem kell már sokáig várni a kapcsolódó szankciókra, lévén a Google hamarosan külön címkével különbözteti meg azokat a weboldalakat, melyek az elfogadható átlaghoz képest sokkal lassabban töltődnek be, noha a kapcsolódó módszer egyelőre még tesztelésre vár, de nagy valószínűséggel egy külön üzenetben figyelmeztetik majd a felhasználókat a kattintás előtt, hogy hosszabb várakozási időre számíthatnak abban az esetben, ha a lassabb oldalakra mutató keresési találatot választják maguknak.

A keresőben a Google természetesen külön jelölné a jól optimalizált oldalakat is, így a felhasználók már a kattintás előtt tudhatnák, hogy sietős keresés esetén melyik találatra érdemesebb kattintaniuk. A kezdeményezés célja, hogy az oldaltulajdonosok a jövőben nagyobb figyelmet fordítsanak a gyorsaságra és az optimalizálásra, ami mindenkinek a közös érdeke.
4 hozzászólás

Levi87

8 hónapja, 1 hete és 4 napja

Ötletes megoldás, jó dolognak tartom.

válasz erre

inkognito

8 hónapja, 1 hete és 4 napja

Sok értelmét nem látom ennek.

válasz erre

Fikarc

8 hónapja, 1 hete és 4 napja

Mondjuk az ember eddig is észrevette.

válasz erre

Kisfaludy82

8 hónapja, 1 hete és 4 napja

Nagyon jó fejlesztés!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink