A Google szerint életveszélyesek az önvezető autók

2017. november 02.
3.5511
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Még az Alphabet, avagy a Google anyavállalata sem igazán hisz az önvezető autók biztonságában - derült ki mindez a Reuters cikkéből, akik a vállalat néhány munkatársával foglalták össze a tudnivalókat a mai önműködő gépjárművek kapcsán.

Bár a Google maga is dolgozik önvezető technológiákon, azonban a cég a hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy jelenlegi formájukban életveszélyesek az ilyen rendszerek, és addig azok is maradnak, amíg nem válnak teljesen autonómmá.

A jelenlegi önvezető autókban ugyanis egy félautomata rendszer kapott helyet, vagyis a sofőrök átvehetik az irányítást a gépjármű felett, sőt mi több, bizonyos esetekben a gépkocsi igényli ezt tőlük, ám ha erre éppen menet közben van szükség, akkor nem biztos, hogy a vezető képes olyan gyorsan reagálni a helyzetre, amilyen gyorsan szükség van rá.

Az önvezető autóban ülve ugyanis az ember a gépekre bízza a vezetést, amitől mindenki hajlamos óvatlanná válni, elbambulni a tájon, egy ilyen helyzetben pedig hiába igényel egy önvezető autó azonnal fékezést vagy kormánykorrekciót, az emberek többsége egyszerűen képtelen lesz reagálni a helyzetre.

A Google szóvivője szerint a fentieket saját tapasztalataik mondatják velük, hiszen önvezető rendszereik tesztje során többször is előfordult, hogy a sofőrök elaludtak a volán mögött, esetleg sminkeltek vagy csak szimplán önfeledten mobiloztak, ami vészhelyzetben bizony problémát okozhat.
2 hozzászólás

Kileah

6 éve, 11 hónapja és 14 napja

És milyen igazuk is van... De ettől semmi nem fog változni hiszen sokan szeretnek vezetni, van rá igény. A teljesen önvezető autó meg még nagyon a jövő.

válasz erre

CharlieFirpo

6 éve, 11 hónapja és 14 napja

Ebben egyet kell velük értenem. Józan paraszti ésszel is problémás a dolog.

válasz erre