A Google szerint az Android van olyan biztonságos, mint az iOS

2018. március 15.
4.1371
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
David Kleidermacher, az Android biztonsági főnöke a CNET-nek nyilatkozott a 2017-es esztendőről, amelyben kiemelte, hogy a Google által fejlesztett mobil operációs rendszer van olyan biztonságos, mint a rivális iOS platform.

A Google nem is olyan régen publikálta az Android biztonsága 2017 névre hallgató tanulmányát, ahol arról írtak, hogy az operációs rendszer az utóbbi években beérett, ami nagyban köszönhető a csapat folyamatos kutatásának, amelyet az a cél vezérelt, hogy minél több, akár olyan malware-ektől is meg tudják védeni a felhasználóikat, amelyek még fel sem bukkantak.

David Kleidermacher a CNET-nek elmondta, hogy az általa felügyelt szektorok, az Android, a Google Play és a Chrome OS vannak már olyan biztonsági szinten, mint a hasonló kód-alapokat használó iOS.

A cég biztonsági főnöke szerint az Android védelmét nagyban befolyásolja az a tevékenység, amely során a lehető legnagyobb mértékben igyekeznek minimalizálni a PHAs (Potentially Harmful Applications) besorolású fájlok jelenlétét a Google Play Store-ban, ez pedig hozzájárul ahhoz, hogy ne kerüljön "házon belül" fertőzött szoftver a mobilokra vagy tabletekre.
4 hozzászólás

technomancer

6 éve, 7 hónapja és 13 napja

Már a nyilatkozat is nevetséges! röhögő smiley

válasz erre

Levi87

6 éve, 7 hónapja és 13 napja

Ha ők mondják... röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 7 hónapja és 13 napja

Az idő majd eldönti hogy van-e igazság abban amit mond. Én nem hiszem.

válasz erre

CharlieFirpo

6 éve, 7 hónapja és 13 napja

Nyilván fejlődött sokat a rendszer, de hogy biztonságos, az merész kijelentés.

válasz erre