A Google saját lapkája dolgozik a Pixel 2-ben

2017. október 19.
2.9361
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár összességében csalódást okozott a Google a Pixel 2 bejelentésével, azonban az okostelefon gépháza mögé pillantva azért egyre többször kap bizonyítást, hogy a csapat elég komoly frissítéseket hajtott végre a készülék keretein belül.

Amint ugyanis kiderült, a Google egy saját segédprocesszort tervezett a telefonba, ami Pixel Visual Core név alatt elképesztő mértékben képes feljavítani a készülékkel készített képek minőségét, amit a korábban már beharangozott HDR+ minőség garantál, melyhez nem volt elég egy szoftver leprogramozása, hanem egy külön hardvert is be kellett tenni hozzá a telefonba.

A Pixel Visual Core segédprocesszor egyébiránt egy IPU-nak, vagyis egy képfeldolgozó processzornak tekinthető, aminek vezérlését az egyik ARM Cortex-A53 mag biztosítja, a központi rendszerchiphez pedig PCI Express kapcsolaton keresztül csatlakozik.

Az IPU egyébiránt nyolc saját magot tartalmaz, amit teljes egészében a Google fejlesztett a HDR+ feladatainak elvégzéséhez, amire azért volt szükség, mert a hardver legalább ötször gyorsabban végzi el azt a képjavító munkát, mint a rendszerchip, ráadásként pedig nem is fogyaszt annyi energiát.

Érdekesség még, hogy az aprócska IPU minden egyes magjában 512 darab ALU helyezkedik el, és a teljes hardver 3 milliárd műveletet tud végrehajtani másodpercenként.
2 hozzászólás

Wow! meglepett smiley Tényleg mindenki saját chipet fejleszt már!

válasz erre

Harder

7 éve, 1 napja

Az igen! meglepett smiley Erről tényleg nem sok infó hangzott el eddig! mosolygó smiley

válasz erre