A Google már teszttel szűri a depressziósokat

2017. augusztus 25.
3.1331
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A depresszió egy nagyon súlyos mentális betegség, ami egyre több embert érint világszerte, azonban nagyon sokan még mindig félvállról veszik a problémát, de szerencsére a Google felismerte, hogy ők képesek lehetnek segítséget nyújtani a felismerésben.

Egyelőre csak az Egyesült Államokban - ahol egy emberöltő során a lakosság közel negyede átesik legalább egy átmeneti depresszión - elindítottak egy tesztet, melyet minden amerikai megtalálhat, ha rákeres okostelefonján a "depresszió" kifejezésre, kitöltését követően pedig pontos képet kaphat arról, hogy milyen mértékben fenyegeti a betegség, esetleg szüksége van-e már orvosi segítségre.

A teszt 9 kérdést tartalmaz, méghozzá a PHQ-9 típusú kérdőíves eljáráson alapulva, ami széles körben elfogadott módszer a depresszió szűrésére, és bár maga a kérdéssor segítséget nem tud nyújtani, ellenben idejekorán fel lehetne ismerni a problémát, ami gyakran halálos kimenetelű is lehet.
4 hozzászólás

Huginn

10 hónapja, 2 hete és 3 napja

Induljunk csak ki abból, mennyien vannak tudatában annak, milyenek is ők. Ennek egy kis szeletét teszi ki azoknak a tábora, akik a problémáikat is képesek felfogni, elemezni. Na, ez utóbbiak fognak legfeljebb rákeresni ilyesmire, meg a tizenéves "jajjdedepivagyokmertazmenő" hülye gyerekek.

A Földre látogató idegenek sikeresen a depressziós Nyuszikával találkoznak:
- Ó, hát van élet ezen a bolygón!
Mire Nyuszika:
- Nem élet ez...

válasz erre

CharlieFirpo

10 hónapja, 2 hete és 4 napja

Ennek konkrétan semmi értelmét nem látom.

válasz erre

TEchie

10 hónapja, 2 hete és 4 napja

Hihetetlen hogy az USAban depressziósak. Mit csinálnának ezek nálunk?

válasz erre

rDAVE

10 hónapja, 2 hete és 4 napja

Magyarországon arányaiban nagyon sok teszt lefutna, a Depresszió zenekar elég népszerű. De angolul még jobb találatok vannak, mint Soulfly-tól a Great Depression vagy iLL Nino-tól a The Depression.
Az a baj, hogy egyre több az olyan depressziós, akinek az ég világon semmi oka nincs rá, mindene megvan és betegségben sem szenved. Természetesen van depressziós, aki nem tehet róla, de sok van, akinek csak egy nagy pofon járna, hogy észhez térjen. Vagy egy hosszú nyaralás buddhista templomba. Az a minimalista és kiegyensúlyozott élet helyretenné.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink