A Google is fellép végre a kamuhírek ellen

2016. november 16.
4.0481
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Nemcsak a Facebook szeretné teljesen száműzni a világhálóról a kamuhíreket, a legfrissebb tech hírek szerint ugyanis a Google sem hagyja annyiban a dolgot.

A The Wall Street Journal információi szerint a keresőóriás a jövőben egyszerűen letiltja a hirdetéseket az olyan weboldalakról, amelyek kifejezetten álhírek terjesztésére és közlésére szakosodtak, ezzel pedig kvázi ellehetetleníti a működésüket.

A keresőóriás hivatalos bejelentése szerint a kamuhíreket közlő oldalak többé nem vehetnek részt a hirdetési rendszerben, így a hirdetési irányelvek szigorodásával kikötötték, hogy a jövőben megjelenő hirdetésekben csak és kizárólag valós forrásokon alapuló információk jelenhetnek meg, félrevezető vagy megtévesztő tartalmak azonban nem, illetve azok az oldalak nem részesülhetnek a hirdetési büdzséből, akik utóbbiakat preferálják.

Amint ugyanis ismert, a kamuhírekre szakosodott oldalak úgy próbálnak egyre több látogatót és kattintót szerezni maguknak, hogy gyorsan terjedő álhíreket találnak ki, amivel a portálon megjelenő reklámokból automatikusan pénzt kaptak - legalábbis eddig a pontig, a Google ugyanis most elzárta tőlük a pénzcsapot.
4 hozzászólás

inkognito

8 éve, 23 napja

Aki ilyenekre egyáltalán kattint az meg is érdemli.

válasz erre

Porthos

8 éve, 23 napja

Felébredt a Google? röhögő smiley

válasz erre

Eltohn

8 éve, 23 napja

Hát ennek már nagyon ideje volt! mosolygó smiley

válasz erre

marco

8 éve, 23 napja

Pár röpke év után csak kapcsolt a Google, hogy gusztustalan dolog a hiszékenységből meggazdagodni... Persze közben ****rá kereste magát. röhögő smiley

válasz erre