A Google is elismerte, hogy külsős fejlesztőik elolvashatják a leveleinket

2018. július 05.
5.0301
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Mivel nem egy közönséges pletykaként bukkant fel, várható volt, hogy a Google rövidesen reagál majd azokra a hírekre, melyek szerint külsős fejlesztőik bárkinek a leveleibe beleolvashatnak megfelelő beállítások esetén.

A Google egy blogbejegyzésben adott reakciót a hírekre, és mint kiderült, a fentiek teljesen igazak, azonban a helyzet nem ennyire egyszerű, mint ahogyan arról sok sajtóorgánum korábban beszámolt, ezáltal csak azok a fejlesztők kapnak hozzáférést privát fiókokhoz, akik szigorú ellenőrzési folyamaton mennek keresztül.

Suzanne Frey szerint azonban hiába hangzik mindez ijesztően, a Gmail közel másfél milliárd felhasználója még mindig maga gondoskodhat adatainak védelmi beállításairól, hiszen a külső fejlesztőknek való hozzáférést külön engedélyezhetik, illetve tilthatják az emberek.

Megnyugtatásul a Google egyik biztonsági igazgatójaként dolgozó Suzanne hozzátette, hogy soha nem olvasnak bele csak úgy az emberek privát leveleibe, csak a spamek és egyebek automatikus szűrése zajlik, kivételt pedig kizárólag bug, vagy hatósági kérés esetén hajlandóak tenni.
5 hozzászólás

Harder

8 hónapja, 4 napja

De miért kell hozzáférniük?

válasz erre

CharlieFirpo

8 hónapja, 4 napja

Már eleve a gondolat nagyon nem jó.

válasz erre

Porthos

8 hónapja, 4 napja

Nyilván, biztos nem néznek bele...

válasz erre

Kisfaludy82

8 hónapja, 5 napja

És még megmagyarázza érted, hogy az a hibás aki engedélyezi, menj már.

válasz erre

Fikarc

8 hónapja, 5 napja

Hát ez nagyszerű.

válasz erre