A Google irodáiban már robotok takarítanak fel

2021. november 20.
75.5441
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Google anyavállalata, a Alphabet ma bejelentette, hogy az Everyday Robots Project - egy csapat a kísérleti laborokon belül, amely egy általános célú tanuló robot létrehozására szakosodott - néhány prototípus gépet kivitt a laboratóriumból a Google Bay Area-i kampuszaira, hogy elvégezzenek néhány könnyű gondnoki feladatot.

Az Alphabet szerint jelenleg egy több mint 100 robotprototípusból álló flottát üzemeltetnek, amelyek autonóm módon végeznek egy sor hasznos feladatot az irodáik körül - írta blogbejegyzésében Hans Peter Brondmo, az Everyday Robot vezető robotfelelőse.

Ugyanaz a robot, amelyik a szemetet szortírozza, mostantól fel lehet szerelve egy ablaktörlővel, hogy letörölje az asztalokat, és ugyanaz a markoló, amelyik a poharakat fogja meg, megtanulhat ajtókat nyitni.

Ezek a szóban forgó robotok lényegében kerekeken guruló karok, amelyek egy központi toronyhoz rögzített hajlékony kar végén egy többcélú fogóval rendelkeznek. A torony tetején van egy "fej", amely kamerákat és érzékelőket tartalmaz a gépi látáshoz, az oldalán pedig egy forgó lidar-egységnek látszik, feltehetően a navigációhoz.

5 hozzászólás

inkognito

2 éve, 7 hónapja és 8 napja

Ez eszméletlen király.

válasz erre

Porthos

2 éve, 7 hónapja és 8 napja

Be****ás! meglepett smiley

válasz erre

CharlieFirpo

2 éve, 7 hónapja és 9 napja

Scifi! meglepett smiley

válasz erre

Kisfaludy82

2 éve, 7 hónapja és 9 napja

***** laza! röhögő smiley

válasz erre

Vidoros

2 éve, 7 hónapja és 9 napja

Ez aztán a menő.

válasz erre