A Google egykori igazgatója beismerte: üzleti titkokat lopott a cégtől

2020. március 20.
13.6561
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Anthony Levandowski, a Google egykori igazgatója, aki nem mellesleg önvezető autómérnökként tengeti mindennapjait, beismerte, hogy üzleti titkokat lopott a Google-től, ahogyan az a Reuters jóvoltából kiderült.
 

Levandowski már egy jó ideje az Uber égisze alatt dolgozik, miután a cégóriás bekebelezte saját vállalatát, az Ottót, ellenben ez a Google-fiaskó már évek óta húzódik. A Waymo, az Alphabet önvezető autódivíziója és az Uber között peres eljárás keretein belül végül 2018. februárban megegyezett a két társaság - ennek eredményeként az Uber több mint 244 millió dollárt fizetett a Waymonak.

Levandowskit az elmúlt év augusztusában 33 lopás vádjával támadták, miszerint üzleti titkok ellopására tett kísérletet. Állítólag körülbelül 14 000 dokumentumot lopott el a Google-tól, mielőtt az Otto-t megalapította volna.

A fellebbezési eljárás részeként Levandowski beismerte a 33 vád egyikét, amelyekért cserébe az ügyészek elhagyták a másikat 32 vád körüli eljárást. Ezenkívül beismerte, hogy letöltött egy Waymo-táblázati fájlt és hozzáfért, miután otthagyta a Google-t. Bár Levandowski szerint ő maga tisztában volt tettének jogellenességével és az üzleti titkok birtoklásának következményeivel.
3 hozzászólás

inkognito

1 éve, 2 hónapja és 5 napja

És milyen büntetést kap majd? Mert ez durva.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 2 hónapja és 5 napja

Azért ez nagyon durva! És baszki, szabadlábon van.

válasz erre

TEchie

1 éve, 2 hónapja és 5 napja

A bal****, legalább értelme lett volna.

válasz erre