A Google egyik hardverfejlesztőjével erősít a Facebook: újabb lépés a saját kütyük felé?

2018. július 16.
1.0851
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A Bloomberg jelentése szerint egyenesen a Google-től menekített magának saját hardverfejlesztőt a Facebook, amire sokak szerint azért volt szükség, hogy Zuckerbergék felpörgethessék a régóta tervezett saját kütyük készítését.

Persze a közösségi oldal nem egy mezei fejlesztőt, hanem rögtön Shahriar Rabii-t nyúlta le a Google-től, aki eddig a keresőóriás berkein belül azért volt felelős, hogy saját processzorokat tervezzen a vállalatnak, és elég nagy a valószínűsége annak, hogy a közösségi oldal is ezt a tudását szeretné kihasználni a jövőben.

A cél egyébiránt a Facebook részéről is az, hogy megszabaduljanak az Inteltől, ergo inkább saját hardverekben gondolkoznak, ami elég népszerű lépés mostanában a tech-óriások világában, elég csak felhozni példának az Apple-t, akik a Qualcomm után előbb az Intelhez menekültek, de a tervek szerint 2020-tól saját lapkákat gyártanak majd okostelefonjaikba.

Hogy a Facebook pontosan milyen eszközökbe szeretne saját processzorokat készíteni, az egyelőre még nem világos, ellenben már évek óta szólnak a pletykák a különféle kütyük érkezéséről, most pedig már a megfelelő ember is adott hozzá.
3 hozzászólás

Porthos

7 hónapja, 3 hete

Na erre kiváncsi leszek.

válasz erre

technomancer

7 hónapja, 3 hete

Gondolom az Oculusba kell nekik valami saját proci.

válasz erre

VDemon

7 hónapja, 3 hete

Hmmmm érdekes hogy pont ebbe az irányba mennek.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink