A Google az alkalmazottjait is cenzúrázná Kína meghódítása miatt?

2018. szeptember 24.
3.1931
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egyre meglepőbb hírek kapnak szárnyra a Google háza tájáról, a keresőóriásról ugyanis egy újabb jelentés állítja, hogy nem is olyan elkötelezett híve a szólásszabadságnak, mint ahogyan azt korábban többször állították magukról.

Az ugyanis egy dolog, hogy a Google szembemegy saját elveivel azért, hogy meghódítsa magának Kínát, azonban a The Intercept belsős forrásokra hivatkozva nemrégiben arról írt, hogy a Google szó szerint utasította alkalmazottjait arra, hogy az összes céges gépről töröljék le azt a belsős levelezést, melyben az egyik mérnökük feljegyzését olvashatták a Dragonfly projektről, avagy a Kínának szánt, erősen cenzúrázott keresőmotorról.

Mindez nem meglepő, hiszen ebből a beszámolóból derült ki korábban, hogy a Google úgy tervezi bevetni Kínában a keresőmotort, hogy nyomon követné a felhasználókat, valamint összekötné az emberekkel a keresési eredményeket.

Az ügyben egyelőre sem Kína, sem a Google nem szólalt meg, ami nem meglepő, hiszen sem egy cenzúrázott keresőre, sem az eltüntetéshez kapcsolódó parancsszavakra nem lenne büszke egyetlen óriásvállalat sem.
3 hozzászólás

Levi87

6 éve, 14 napja

A Google az új Microsoft.

válasz erre

technomancer

6 éve, 14 napja

Csak gratulálni tudok ezeknek is. wtf smiley

válasz erre

Porthos

6 éve, 14 napja

Kezd érdekes lenni ez a sztori. meglepett smiley

válasz erre