?>

A Google, a Twitter és a Facebook is kivonulhat Pakisztánból a digitális cenzúra miatt

2020. november 20.
7.2381
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Facebook, a Google, a Twitter és más cégek vállt vállnak vetve azzal fenyegetőznek, hogy kivonulnak Pakisztánból, miután a dél-ázsiai nemzet átfogó hatásköröket adott a helyi szabályozóknak a digitális tartalom cenzúrázására.

A hét elején Imran Khan pakisztáni miniszterelnök felhatalmazást adott a pakisztáni távközlési hatóságnak, hogy eltávolítsa és blokkolja azokat a digitális tartalmakat, amelyek "kárt okoznak, megfélemlítik vagy elégedetlenséget gerjesztenek" a kormány irányába, vagy más módon sértik Pakisztán integritását, biztonságát és védelmét.

A technológiai cégek az Asia Internet Coalition Asia (AIC) nevű csoporton keresztül azt mondták, hogy "riasztónak hat" az internetes cégeket célzó törvény hatálya. Az AIC a Facebook, a Google és a Twitter mellett az Apple, az Amazon, a LinkedIn, az SAP, az Expedia Group, a Yahoo, az Airbnb, a Grab, a Rakuten, a Booking.com, a Line és a Cloudflare képviseletét is jelenti - írja a TechCrunch.
3 hozzászólás

TEchie

5 napja és 16 órája

Szerintem sokkal inkább riasztónak hat, hogy egy fb minden jöttmentnek kiad titkos adatokat bárkiről és még ejnyebejnyét se kap érte.

válasz erre

Ronalddo

6 napja és 3 órája

De rohadt elmaradott helyek az ilyenek...

válasz erre

inkognito

6 napja és 4 órája

Érthető. Ha nem engedi őket akkor nincs értelme ott lenni.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink