A Google a jövőben szűrné, hogy mások is kukkolják-e a kijelzőnket

2017. november 29.
7.0391
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Újabb izgalmas fejlesztésbe kezdett a Google egyelőre kísérleti szinten, ezáltal szeretnének megalkotni egy olyan technológiát, amivel kiszűrnék, hogy vajon mások is kukkolják-e telefonunk kijelzőjét rajtunk kívül.

A dolog megvalósításához a Google a mesterséges intelligencia és egy fejlesztés alatt álló arcfelismerő rendszer mellett a készülékek előlapi kameráját használná fel, ami elegendő lenne ahhoz, hogy megállapítsa a telefon: más is nézi-e a kijelzőt?

A technológia lényege, hogy ha nyilvános helyen elővesszük a telefonunkat, és valaki úgy kezdi el fürkészni a kijelzőnket, hogy azt mi nem vesszük észre, de a kamera igen, akkor a készülék képes lesz szólni nekünk, ezáltal mindössze két milliszekundum alatt kiszűrné a kukkolókat.

Az újdonság természetesen egyelőre még nagyon gyerekcipőben jár, így nem csak adatvédelmi aggályokat vet fel, hanem az üzemidő kapcsán is aggodalomra ad okot, hiszen működésének feltétele, hogy a készülék előlapi kamerája folyamatosan aktív legyen, márpedig ez igencsak megterhelné az akkumulátort.
4 hozzászólás

Levi87

11 hónapja, 2 hete és 4 napja

Tetszik nekik az iPhone truedepth

válasz erre

marco

11 hónapja, 2 hete és 4 napja

Ez a technológia most is létezik, úgy hívják: alsó kategóriás telefon. Oldalról nulla betekintési szög.

válasz erre

inkognito

11 hónapja, 2 hete és 4 napja

a kíváncsi barátnők nem leskelődhetnének tovább.

válasz erre

Harder

11 hónapja, 2 hete és 4 napja

Na erre kíváncsi leszek.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink