A Gmail külsős fejlesztőinek hozzáférésük lehet privát leveleinkhez

2018. július 04.
5.3931
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A Facebook után nem kizárt, hogy a Gmail keveredik majd nagyobbacska botrányba, lévén a The Wall Street Journal cikke rávilágított arra, hogy a Google levelezőjében van egy beállítás, amivel hozzáférést adhatunk fiókunkhoz a külsős cégeknek és fejlesztőknek.

Ez nyilván nem automatikus beállítás, de ha figyelmetlenül engedélyt adunk rá, akkor külső alkalmazásfejlesztők simán hozzáférhetnek szinte bárkinek a levelezéseihez, illetve egyéb fontos adataihoz.

A cikk hatására a The Verge munkatársai felkeresték a Google-t, akik határozottan kiemelték, hogy megbízható külsős fejlesztőknek valóban biztosítják ezt a lehetőséget, de kizárólag olyan cégekről van szó, akiket személyesen ellenőrizni tudtak.

A lista azonban állítólag így is elég hosszú, és amennyiben a levelező korábban nekünk is dobott már fel ártatlannak tűnő beleegyezési nyilatkozatot, annak elfogadásával a mi fiókunk is gyakorlatilag nyitottá vált a külsős alkalmazásfejlesztők számára.

Bár nyilván ez a levelezők többségénél ugyanígy működik, azonban ennek ellenére is egészen ijesztő erről tudomást szerezni...
3 hozzászólás

Levi87

2 éve, 6 hónapja és 5 napja

Már ezek is???

válasz erre

Kisfaludy82

2 éve, 6 hónapja és 5 napja

Ez nagyon kemény.

válasz erre

Harder

2 éve, 6 hónapja és 5 napja

Legalább nem tagadják a dolgot.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink