A globális felmelegedés miatt a német autópályákon is eltörlik a korlátlan száguldást

2019. január 22.
3.6471
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Újabb megdöbbentő, ám túlzás nélkül szükséges korlátozás lép életbe nemsokára a globális felmelegedés miatt, a káros-anyagok kibocsátásának csökkentése érdekében ugyanis megszűnik a korlátlan száguldozás a német autópályákon.
Advertisement

Mint ismert, Németországban olyan tempóban közlekedünk az autópályán, amennyivel az autónk csak menni tud, a magas fordulatszámon pörgő motorok hátránya azonban a magasabb fogyasztás, vagyis nagy mennyiségben okádják ki magukból a káros anyagokat is.

Emiatt a német hatóságok úgy határoztak, hogy 2023-tól a Magyarországon is érvényben lévő 130 km/h-ra korlátoznák az autópályákon a sebességet. Mindez egyelőre csak tervezet, és az életbe léptetésig még rengeteget változhat, hiszen értelemszerűen nem szabadna egy kalap alá vonni ezen a téren a hibrideket és az elektromos autókat, csak a benzinnel és gázolajjal működő típusokat, melyekre a németeknél hamarosan különadókat vetnek ki, hogy mielőbb váltsanak az emberek környezetbarát megoldásokra.
5 hozzászólás

zender

5 éve, 7 hónapja és 5 napja

Nem hiszem, hogy túl sokat jelentene egy ilyen szigorítás, inkább jobb elektromos autók kellenének, nem olyanok, amik 150-250km-t képesek megtenni összesen.

válasz erre

Levi87

5 éve, 7 hónapja és 6 napja

Ideje hogy lépjenek valamerre, de ez nekem nem a legjobb megoldásnak tűnik. Sokkal olcsóbban kéne adni az elektromosokat, meg jobb teljesítménnyel és akkor jobban terjedne.

válasz erre

Harder

5 éve, 7 hónapja és 6 napja

Nem hogy nálunk is felemelnék ezt a csoszogós **** tempót inkább.

válasz erre

Kisfaludy82

5 éve, 7 hónapja és 6 napja

Morogni fognak az biztos. Nem ehhez vannak szokva.

válasz erre

TEchie

5 éve, 7 hónapja és 6 napja

Mire bevezetik, náluk már nem is lesznek hagyományos autók. röhögő smiley Ahogy fejlődnek a németek, már mindenhol elektromos cuccok fognak rohangálni.

válasz erre