A globális felmelegedés miatt a kihalás szélére kerülhetnek a császárpingvinek is

2019. november 11.
4.7281
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Újabb ijesztő tanulmányt írt a WHOI, a kutatók ugyanis úgy vélik, hogy amennyiben így folytatódik a globális felmelegedés mértéke, akkor az évszázad végére a császárpingvineknek nem marad elegendő mennyiségű természetes környezete az életben maradáshoz.

Ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy az állatok 86 százaléka kipusztulhat, vagyis a faj a kihalás szélére sodródhat, lévén a kolóniában élő pingvinfaj az Antarktisz partjain érzi jól magát, mely az olvadás szempontjából a lehető leginkább veszélyeztetett környék.

A császárpingvinek dolgát nehezítik, hogy esetükben az elvándorlás sem opció, hiszen szükségük van a part menti jégre, ahonnan bele tudják vetni magukat az óceánba az élelemgyűjtés érdekében, de ennek eltűnésével nemcsak élőhelyük, hanem élelemforrásuk is elapad majd.

A kutatók modelljei szerint a császárpingvinek egyedszámát már biztosan negatívan befolyásolja a globális felmelegedés, így ha sikerülne másfél Celsius fokon tartani a klímaváltozás mértékét, akkor is a faj legalább 19 százaléka elpusztulna az évszázad végére.

Nézd nagyban ezt a videót!2 hozzászólás

Direktor

1 éve, 10 napja

Sajnos ilyen populációt még megmenteni sem lehet.

válasz erre

Fikarc

1 éve, 10 napja

De rossz ezt látni, megélni... Tudom hogy rengeteg faj hal ki, és halt ki eddig is, de most azért nagyon felgyorsult ez a dolog.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink