A Gartner elemzői szerint az 5G és a hajtogatható kivitel új életet lehel a mobilpiacba

2018. december 05.
6.9871
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár nincs nagy probléma, az elmúlt néhány évhez viszonyítva azonban mostanság csökkenésnek indultak világviszonylatban az okostelefon-eladások, azonban a Gartner elemzői szerint ez a folyamat nem sokáig marad így.

Az elemzők szerint egyedül a Xiaomi és a Huawei volt az a két gyártó, akik jelentős növekedést tudtak elérni az elmúlt hónapokban, ezáltal 2018 harmadik negyedévében csak a Huawei 45 százalékkal tudta emelni az eladásokat az egy évvel korábbi adatokhoz mérten.

A globális eladások azonban így is csak alig 1,4 százalékos növekedést mutattak - a két kínai gyártót figyelmen kívül hagyva ráadásul több mint 5 százalékos lett volna a csökkenés -, elég csak megnézni a Samsung bukdácsolását, akik óriási piacokat vesztenek Kínában és Indiában, aminek jóvoltából a harmadik negyedévben 14 százalékkal kevesebb készüléket tudtak eladni, mint egy évvel ezelőtt.

Sőt mi több, az Apple sem szárnyal úgy, mint régen, hiszen a trimeszterben rögzített 0,7 százalékos emelkedés inkább stagnálásnak tekinthető. A mobilpiac helyzete tehát nem a legjobb, ellenben a Gartner elemzői szerint van remény, hiszen a jövőben az összehajtható dizájnok és az 5G hálózat megjelenése újabb lendületet adhat az egész iparágnak.
3 hozzászólás

csirkee

5 hónapja, 3 hete és 4 napja

Én először látni akarom őket aztán majd meglátjuk.

válasz erre

Mordorer

5 hónapja, 3 hete és 4 napja

Sokakat fog cserére késztetni, az biztos.

válasz erre

betyár

5 hónapja, 3 hete és 4 napja

Szerintem pont nem új életet lehel, csak ismét jön egy generáció.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink