A G Data az európai biztonság mellett

2013. december 01.
4511
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Az NSA-botrányban már érintett több amerikai biztonsági cég, közöttük tűzfalak és vírusirtó szoftverek gyártói.
 

A német G Data azt javasolja az európai döntéshozóknak, hogy mérlegeljék ezeket az információkat, amikor biztonsági megoldásokat választanak. A G Data a világ első vírusirtógyártója. Több mint 28 éve őrzi függetlenségét, és többek között Németországban is a legnépszerűbb biztonsági megoldások egyike. A vállalat még 2011-ben világossá tette álláspontját, mely szerint nem működik együtt semmilyen amerikai vagy európai biztonsági szervezettel, így többek között az NSA-val és a CIA-val sem. 


?Az informatikai biztonsági megoldásoknak hatékony védelmet kell nyújtaniuk minden kockázat ellen. Nem különböztethetjük meg a kártevőket aszerint, hogy azok bűnözőktől vagy kormányzati ügynökségektől származnak? - nyilatkozta az eseményekkel kapcsolatban Frank Heisler, a G Data Software AG igazgatója.


A G Data Németországban fejleszti biztonsági szoftvereit, és termékei megfelelnek a szigorú német szövetségi adatvédelmi törvény (BDSG) rendelkezéseinek, amelyek többek közt megtiltják a személyes adatok előzetes engedély nélküli összegyűjtését és felhasználását is. A német TeleTrust ipari szövetség még 2011-ben felállította az ?IT Security made in Germany? (ITSMIG) nevű munkacsoportot, amely azt a feladatot tűzte ki, hogy meghatározza a biztonságos és megbízható biztonsági megoldások jellemzőit. Az összes ITSMIG-tagnak, beleértve a G Data vállalatot is, öt kritériumnak kell megfelelnie, hogy kiérdemeljék a védjegyet. Ezek közül a legfontosabb, hogy termékeik nem tartalmazhatnak semmilyen rejtett hozzáférési pontot, vagy közismertebb nevén hátsó ajtót.
nincs még hozzászólás