A franciáknál már törvény szabályozza, hogy mikor küldhet e-mailt a főnök

2017. január 03.
3.2311
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Mióta az internet betört a mindennapjainkba, és nélküle szinte már létezni sem tudunk, a munkahelyek is igyekeznek kihasználni ezt a lehetőséget, így a főnökök hajlamosak bőven munkaidőn kívül, akár éjszaka is elektronikus levelekkel bombázni munkavállalóikat.

Mindez különösen nagy problémát okozhat az időeltolódásban dolgozók számára, pláne abban az esetben, ha a főnök még hajlamos kérdőre is vonni alkalmazottját azzal kapcsolatban, hogy miért nem válaszolt a hajnali 3 óra 22 perckor kiküldött e-mail üzenetre?

Ezt az e-mailes terrorizálást elsőként a franciák unták meg, az országban ugyanis 2017. január 1-jével életbe lépett egy törvény, amely szerint az ötvennél több fős vállalatoknak meg kell állapodniuk az alkalmazottakkal egy olyan, úgynevezett munkaidőn kívüli holtidőszakban, amikor bár kaphatnak elektronikus levelet a dolgozók, ellenben nem vonhatók felelősségre azzal kapcsolatban, hogy miért nem válaszoltak, vagy foglalkoztak a céges ügyekkel.

A The Guardian információi szerint a törvény olyan kényes pontot érintett, hogy több francia munkáltató is fellázadt ellene, rengetegen azért, mert teljesen életszerűtlen, hogy például egy non-stop működtetett informatikai cég egyik alkalmazottja - például rendszergazdája vagy közösségi menedzsere - ne legyen elérhető akkor, amikor a vállalatnak a legnagyobb szüksége van rá.
3 hozzászólás

betyár

7 éve, 10 hónapja és 9 napja

Tök életszerűtlen, ráadásul az ipse egyik nap nem nézi meg az emailt holtidőben, aztán másik nap nem tudja miért rúgja ki a főnök...

válasz erre

rDAVE

7 éve, 10 hónapja és 9 napja

Nem náluk van eu-ban legkevesebb munkaóra egy héten? Megérdemelnék, hogy zaklassák őket. röhögő smiley Ilyen üzenetküldési korlátról Dél-Koreában is volt szó, de ott napi 24 órából 26-ot dolgoznak. Azt a régi hülye szokást is próbálják szabályozni, hogy a dolgozóknak ne kelljen megvárni a főnök távozását mielőtt ők mehetnének. Ráadásul, ha a főnök kitalálja, hogy inni és kajálni akar, akkor nem illik munka után se visszautasítani... Na, szóval ott jobban kellenek az ilyen tiltások, mint a franciáknál. röhögő smiley

válasz erre

zender

7 éve, 10 hónapja és 9 napja

Nagyon helyes! Nálunk is kéne! mosolygó smiley

válasz erre