A franciáknál hivatalos sport lett a fénykardozás

2019. február 19.
4.1661
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Minden áron szeretné kirobbantani kis barlangjaikból a kockákat és a keveset mozgó fiatalokat a francia vezetés, aminek apropójából úgy határoztak, hogy egy rendkívül menő dolgot nyilvánítanak hivatalos sporttá, hátha így meghozzák a rajongók kedvét.

Franciaországban ugyanis mostantól hivatalos sportnak minősül a fénykardozás, aminek az oka az volt, hogy minél több fiatalt vegyenek rá a rendszeres sportolásra, amihez egy komplett rendszert álmodtak meg, ezáltal szigorú szabályok mentén zajlanak majd a mérkőzések, a háromperces párbajok során pedig 15 pontot kell elérni a versenyzőknek, akik 5 pontot kapnak a fejet, 3-at a kart vagy lábat, valamint 1-et a kézfejt ért találatért.

Hogy a fénykardok pontosan miből készülnek, az egyelőre nem derült még ki, azonban az egész sportág a vívásra épül fel, ezáltal az ott használt felszereléseket és megoldásokat használták a részletek kidolgozásához.

Ha érdekel a téma, egy videónk is van az első versenyről, amit Párizsban rendeztek meg, és több induló jelmezben tette próbára tudását.

3 hozzászólás

Bogoj

5 éve, 6 hónapja és 15 napja

Én úgy nézem, ez a francia botvívás, a Canne de Combat, csak fénylő botokkal...
https://index.indavideo.hu/video/canne_de_combat

válasz erre

Levi87

5 éve, 6 hónapja és 15 napja

Sírok! röhögő smiley röhögő smiley röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

5 éve, 6 hónapja és 15 napja

Kiégtem. röhögő smiley

válasz erre