A Firefox-nak is elege lett a felhasználók követéséből

2018. szeptember 05.
3.6541
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egyre több kellemetlenséget okoz a felhasználók körében az online nyomkövetés lehetősége, amivel kapcsolatban a Safari és a Google Chrome már korábban határozott fellépést tett, azonban most a Mozilla is csatlakozik a sorba a Firefox böngészővel.

Bejelentették ugyanis, hogy a jövőben az átláthatóság mellett engedélykötelessé tennék a felhasználók követését, amivel az ő termékük is rendkívüli mértékben felgyorsulhatna bizonyos esetekben, hiszen köztudott, hogy a nyomkövető algoritmusok a legtöbb esetben drasztikusan rontják a böngészés élményét.

A Mozilla fejlesztői szerint ők a többnyire hirdetési szolgáltatásokhoz kötött felhasználó-követő algoritmusok blokkolhatóságában látják a megoldást, ami nemcsak a böngészési élményt gyorsítaná, hanem nagyobb biztonságot adna a felhasználóknak is azzal, hogy ők határozhatnák meg, engedélyezik-e a hozzájuk kapcsolódó információk megosztását a külső felekkel.

Ha minden igaz, a Mozilla által megálmodott blokkoló program a Firefox 63-as verziójával állhat először csatasorba, és automatikusan tartalmazni fogja a tiltást, tehát aki elég mazochista, az maga kapcsolhatja vissza, hogy bárki lenyomozhassa internetes tevékenységét.
3 hozzászólás

login_password

6 éve, 15 napja

Ezt kéne másoknak is tenni.

válasz erre

Harder

6 éve, 15 napja

Ideje!

válasz erre

Levi87

6 éve, 15 napja

Azokat az oldalakat kéne blokkolni amik használják. röhögő smiley

válasz erre