A filmrajongók kedvenc moziélménye A gyűrűk ura trilógia

2014. július 07.
5691
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A gyűrűk ura, Oscar-díjas filmtrilógia vezeti azon filmek listáját, amelyeket az európai filmrajongók legszívesebben moziban ? nagy kivetítőn, megfelelő hangtechnikával felszerelve ? néznének meg újra, derül ki a Samsung megbízásából végzett kutatásból.

A világ első ívelt UHD televíziójának bemutatása alkalmából 5 európai országban, egyenként ezer-ezer fő megkérdezésével végzett felmérésben olyan klasszikusok is szerepelnek, mint a Gladiátor és a Forrest Gump. Az ívelt UHD televízióval a Samsung mérnökei megteremtették az otthoni moziélményt, amelynek köszönhetően ezentúl lakásunkban, kényelmes körülmények között nézhetjük újra kedvenc filmjeinket.

Te milyen filmet néznél meg kizárólag moziban, ahol az óriási vászon, s a tökéletes hangtechnika kifogástalan filmes élményt nyújt? A Samsung megbízásából végzett kutatás  szerint az európai nézők a Tolkien könyvein alapuló, Oscar-díjas A gyűrűk ura című trilógiát néznék meg legszívesebben újra moziban. A negyedik helyen a Gladiátor, az ötödiken pedig a Mátrix végzett. A tízes lista utolsó két helyén pedig Christopher Nolan rendező alkotásai, A sötét lovag, és a második rész, A sötét lovag ? Felemelkedés végeztek.

TOP 10 film, amit az európai nézők legszívesebben moziban néznének meg:


A gyűrűk ura: A két torony                                                    35%
A gyűrűk ura: A gyűrű szövetsége                                         35%
A gyűrűk ura: A király visszatér                                            35%
Gladiátor                                                                               31%
Mátrix                                                                                   30%
Ryan közlegény megmentése                                                           25%
Forrest Gump                                                                        25%
Halálsoron                                                                             24%
A sötét lovag                                                                         22%
A sötét lovag - Felemelkedés                                               21%


A felmérésben a válaszadókat arra kérték, hogy nevezzék meg azokat az elmúlt 20 évben készült alkotásokat az online filmes adatbázis, az Internet Movie Database (IMDB) Top 30-as listájáról, amelyeket legszívesebben moziban tekintenének meg, függetlenül attól, hogy látták-e már az adott alkotást, vagy sem. Érdekesség: a Top 10-ből olyan filmek maradtak ki, mint a Csillagok háborúja, és a Keresztapa-széria.

A nemeket figyelembe véve az látszik, hogy a férfi nézők listája megegyezik az összesített 10-es rangsorral, ám a női filmrajongóknál a Tolkien trilógiát a Halálsoron című dráma követi.

Ezek alapján elmondhatjuk, hogy a férfiak inkább az akciódús alkotásokat, míg a nők az érzelemgazdag, drámai elemekben bővelkedő filmeket ? mint például a francia Életrevalók - részesítik előnyben. Az X generáció tagjainak ? a mostani 40-es, 50-es éveikben járók ? válaszai alapján készült listába bekerült a Ponyvaregény és a Hetedik című kasszasiker is. A fiatalabb Y generáció tagjainál ? 30 alattiak ? viszont az Eredet című Leonardo DiCaprio film került be a Top 10-be, a gyermekes válaszadóknál pedig a Toy Story 3 is a kedvenc moziélmények közé tartozik. A Mátrix azonban minden korcsoportnál és nemnél jól teljesített: ebből látszik, hogy egy igazi klasszikus mozivászonra, vagy inkább ívelt formákra kívánkozik.

?Manapság a filmek gyorsabban pörögnek a mozikban, így sokkal hamarabb juthatunk hozzá azok DVD/ Blu-ray változatához, mint néhány évvel ezelőtt. Az igazi mozi nyújtotta élmény azonban feledhetetlen. A Samsung fejlesztői csapata éppen ezért folyamatosan azon dolgozik, hogy ezt az élményt az emberek otthonaiba is elvigye: meglegyen a tökéletes hangzás, s a kifogástalan kép. Miután Európa-szerte több száz mozit megvizsgáltunk, arra jutottunk, hogy azt az élményt, amit egy mozi képes adni, leginkább egy hajlított képernyővel tudjuk a nézők otthonában is elérhetővé tenni. Ez ihlette a világ első hajlított képernyőjű UHD készülékét, a Samsung ívelt UHD televíziót ? amely a mozihoz leginkább hasonló filmezési élményt nyújt a nézők számára, miközben ki sem kell mozdulniuk otthonról? ? emeli ki Gareth Lewis, a Samsung Electonics Magyar Zrt. fogyasztói elektronikai üzletágának vezetője.

A Samsung ívelt UHD televíziója új színt visz az otthoni tévézésbe. A hajlított képernyő nem csak szemet gyönyörködtető, de minden eddiginél élethűbb képi élményt ad ? olyan érzés, mintha minden éppen ott történne körülötted, bárhonnan is nézd a tévét. Az új Samsung ívelt UHD tévével többé nincs szükség arra, hogy kedvenc kasszasikered miatt lemondj a kanapé kényelméről. Biztos lehetsz benne, hogy filmjeid, vagy akár a sportesemények közvetítése ezek után minden más tévén ?lapos? lesz.

Top 10 film férfiaknál

A gyűrűk ura: A két torony               38%

A gyűrűk ura: A gyűrű szövetsége          38%

A gyűrűk ura: A király visszatér       38%

Gladiátor        37%

Mátrix             35%

Ryan közlegény megmentése              30%

A sötét lovag                   26%

A sötét lovag - Felemelkedés                26%

Forrest Gump                      25%

Halálsoron                            23%
nincs még hozzászólás