A Facebook végre visszaszorítja a félrevezető egészségügyi álhíreket is

2019. július 03.
3.4781
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár a Facebook folyamatosan próbálkozik az álhírek visszaszorításával, ennek a tényleges eredményét csak alig érzékeljük, éppen ezért kezeljük félve a közösségi oldal legújabb rendelkezéseit, mely egy valóban komoly problémával kíván szembeszállni.

Bizonyára mindenki napjában több alkalommal belefut olyan álhírekbe, melyek egészségügyi témában íródtak, és valami nyilvánvaló butasághoz kapcsolódnak, miközben céljuk a félrevezetés, illetve szenzációhajhászat.

Noha igazán hatásos eredmény akkor születhetne, ha a Facebook teljes tiltást alkalmazna, így azonban csak egyfajta elkülönítés várható - akárcsak a lájkvadász vagy rossz minőségű tartalmak esetében -, tehát néha továbbra is belefuthatunk olyan írásokba, melyek cserebogár fogyasztására szólítanak fel a torokfájás ellen, csak jóval kisebb valószínűséggel.

A Facebook algoritmusváltozása egyébiránt leginkább a gyors fogyást ígérő bejegyzésekre, a kapcsolódó csodaszerekre koncentrál most, de más egészségügyi témájú álhírek is bekerülhetnek a szórásba.
rendelkezéseit, mely egy valóban komoly problémával kíván szembeszállni.'>
2 hozzászólás

Fikarc

5 éve, 2 hónapja és 15 napja

Ideje. Nem tudom mennyire fog működni, de ez jó lépés.

válasz erre

CharlieFirpo

5 éve, 2 hónapja és 16 napja

Az a baj ezzel hogy ki fogja eldönteni, mi ál és mi nem?

válasz erre