A Facebook tagadja, hogy az MI nem tudja hatékonyan észlelni a gyűlöletbeszédet

2021. október 18.
93.1401
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Guy Rosen, a Facebook integritásért felelős alelnöke vasárnapi blogbejegyzésében azt írta, hogy a gyűlöletbeszéd elterjedtsége a platformon az elmúlt három évben 50 százalékkal csökkent.
 

Emellett hozzátette, hogy hamis az a narratíva, hogy a gyűlöletbeszéd elleni küzdelemben használt technológiájuk nem megfelelő, és hogy szándékosan félremagyarázzák a fejlődésüket.

A poszt látszólag válasz volt a Wall Street Journal vasárnapi cikkére, amely szerint a Facebook azon munkatársai, akiknek feladata a sértő tartalmak távol tartása a platformtól, nem hiszik, hogy a vállalat képes megbízhatóan kiszűrni azokat.

A WSJ beszámolója szerint belső dokumentumokból kiderül, hogy két évvel ezelőtt a Facebook csökkentette azt az időt, amelyet az emberi moderátorok a gyűlöletbeszéddel kapcsolatos panaszokra fordítottak, és más kiigazításokat is eszközölt, amelyek csökkentették a panaszok számát.

Ez viszont a WSJ szerint hozzájárult annak a látszatának a kialakulásához, hogy a Facebook mesterséges intelligenciája sikeresebb volt a vállalat szabályainak érvényesítésében, mint amilyen valójában volt.
2 hozzászólás

CharlieFirpo

1 hónapja, 2 hete és 6 napja

Nyilván nem fogják beismerni.

válasz erre

Fikarc

1 hónapja, 2 hete és 6 napja

Nyilván mi mást tenne. Nem fogja bevallani.

válasz erre