A Facebook öt év alatt megduplázná a női dolgozók számát

2019. július 12.
2.1381
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Ismét kiadta aktuális diverzitási jelentését a Facebook, amiből kiderült, hogy a közösségi oldal továbbra is szó szerint harcol azért, hogy a vállalatot ne pusztán fehér férfiak irányítsák, hanem minden nem és etnikum képviseltethesse magát.

A cégen belül erre a posztra már külön igazgatót is kijelöltek, aki a vállalat sokszínűségéért felelős, és igencsak aktív a munkájában, hiszen a közösségi oldal aktuális blogbejegyzéséből kiderült: a következő öt évben duplájára növelnék a nők arányát a vállalaton belül, de az USA területén az afroamerikai és a latin etnikumú dolgozókkal is ez a terv.

A statisztikák alapján egyébiránt jelenleg a Facebook összes alkalmazottjának közel 37 százaléka nő, és a fontosabb pozíciókban is több mint 32 százalékos az arányuk, vagyis ha összejön a közösségi oldal terve, öt éven belül sokkal több nő lehet majd a cégen belül, mint férfi.

Az etnikumok tekintetében már messze nem ilyen jó az arány, hiszen az afroamerikaiak alig 4 százalékot tesznek ki a teljes dolgozói körből, és a latinokból sincs több 5 százaléknál. Hogy ez mit jelent a gyakorlatban? Vélhetően azt, hogy ha fehér férfi vagy, akkor inkább ne is jelentkezz a Facebookhoz...
4 hozzászólás

TEchie

3 hónapja, 2 hete és 3 napja

Inkább néhány tehetséges programozót kéne felvenni...

válasz erre

inkognito

3 hónapja, 2 hete és 3 napja

Jaj de jó lesz...

válasz erre

Fikarc

3 hónapja, 2 hete és 3 napja

Ezek az egyenlőségi törekvések....

válasz erre

Kisfaludy82

3 hónapja, 2 hete és 3 napja

Értem én hogy így kell, de ne azért töltsenek fel nőkkel pozíciókat, mert KELL, hanem mert oda való.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink