A Facebook nem tervezi értesíteni az érintett felhasználókat a minap kiszivárgott adatok kapcsán

2021. április 08.
60.7511
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Facebook válaszolt a legfrissebb hírekre, miszerint 533 millió fiók adatai szivárogtak ki az interneten, azonban nem úgy reagáltak a történésekre, ahogy a felhasználók remélhették: a vállalat ugyanis nem tervezi értesíteni azokat a felhasználókat, akiknek az adatait online tették közzé.

Mindezt a Facebook szóvivője mondta el a Reuters munkatársainak. Az adatkészletben nyilvánvalóan sok olyan információ található, amelyet nem érdemes csak úgy lebegtetni az internet sztyeppén - ideértve a születésnapokat, a lakóhelyeket, a teljes neveket és a telefonszámokat -, így abszolút szomorú az a hír, hogy a Facebook nem tervezi értesíteni az érintett felhasználókat.

A cég két okot idézett a Reuters számára, hogy miért nem mondja el a felhasználóknak az említett részletet: azt állítja a vállalat, hogy nem biztos abban, hogy tudná, mely felhasználókat kell értesíteni, és hogy a felhasználók nem tehetnek semmit az online adatokkal kapcsolatban. Hogy ez mennyire tekinthető elfogadható válasznak... nos, azt mindenki döntse el maga.
szivárogtak ki az interneten, azonban nem úgy reagáltak a történésekre, ahogy a felhasználók remélhették: a vállalat ugyanis nem tervezi értesíteni azokat a felhasználókat, akiknek az adatait online tették közzé.'>
4 hozzászólás

techiii

3 éve, 3 hónapja és 13 napja

Hihetetlen! Remélem emiatt is kapnak büntetést.

válasz erre

CharlieFirpo

3 éve, 3 hónapja és 14 napja

Szánalmas banda, keményen meg kéne már őket büntetni ezekért.

válasz erre

Levi87

3 éve, 3 hónapja és 14 napja

Hát ez a fészbukk, ezek így tolják mindig. röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

3 éve, 3 hónapja és 14 napja

Megszoktuk. röhögő smiley

válasz erre