A Facebook mocskolodások, legalja

2013. december 30.
4641
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A lájkvadászok máris akcióba lendültek, és tucatszám indítják az ilyen nevű oldalakat.
 

A legnépszerűbb már 20ezer rajongónál tart.

Előre leszögezném, hogy véleményem szerint undorító egy ember halálhírét kelteni és abból hasznot húzni.

A Facebook közösségében azonban bőven akadnak olyanok, akiket ez egyáltalán nem érdekel, és csak azt nézik, hogy mivel mennyit kereshetnek. Paul Walker halálakor szinte másodpercek sem teltek el, máris tele volt a net "RIP Paul Walker" oldalakkal, melyek több százezer lájkot és követőt szedtek össze.

Michael Schumacher tegnap délelőtt szenvedett súlyos síbalesetet, és azóta válságos állapotban van. Megoperálták, de kómába esett, feltehetően egy vérrög keletkezett az agyában. Ma reggel már több tucat "R.I.P. Michael Schumacher" oldal található a Facebook-on.

Én sose álltam nagy Facebook használó hírében, mert szerintem maga az egész oldal egy hányingert keltő gusztustalan hely. Ezt mi sem tükrözi jobban mint a fent olvasható tény. És biztos vagyok benne sajnos, hogy sok ember ezzel keményen visszaél és még anyagi javakra is szert tesz azzal, hogy egy kiváló ember szerencsétlen balesetéből húz hasznot.

Aki tagja a Közösségi oldalnak, jelentse ezeket a szánalmas kezdeményezéseket amennyiben ideje engedi. Meg kell említeni, hogy a Google Pluszon, Twitteren és máshol nem találunk soha ilyen jelegű alpári kezdeményezéseket. Remélem a rajongók és a Michaelt tisztelő emberek erősen fellépnek az oldalak ellen.  Ezek az akciók amikből nem volt hiány soha, nagyon jól megmutatja a Facebook felhasználók értelmi szintjét és azt, hogy az oldal népszerűsége és megítélése miért van ott ahol.

Itt beszélgetünk a tragédiáról Google Plusz Magyar közösségben.

#getwellsoonmichael
nincs még hozzászólás