A Facebook mesterséges intelligenciája hamarosan megtanulja felismerni a gyilkosságokat

2019. szeptember 19.
5.8431
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A christchurchi mészárlás óta az egész világ kérdőn néz a Facebookra, hogy miként történhetett az, hogy egy ilyen szörnyű bűncselekményt élőben közvetítettek a világhálón, miközben a felvétel első jelentésére is csak percekkel a videó vége után került sor.

Mivel a közösségi oldal vezetése is kellemetlennek tartja a helyzetet, ezért a BBC beszámolója alapján most a Metropolitan rendőrség segítségével szeretnék megtanítani saját mesterséges intelligenciájukat arra, hogy időben felismerje a hasonló videókat, így a gyilkosságokat és a lövöldözéseket.

Bár a lap beszámolója szerint a Facebook törekvése dicséretes, azonban rengeteg videót kell kvázi megnézetni az MI-vel ahhoz, hogy hatékonyan működjön, és félő, hogy még a rendőrség birtokában sincs olyan sok jó minőségű felvétel, ami elegendő lenne ehhez, sőt technológiai akadályok is vannak, hiszen egy mozgóképen még sokkal nehezebben azonosítják a látottakat a programozott értelmek, mint egy mozdulatlan állóképen. A kezdeményezés ettől még persze dicséretes!
2 hozzászólás

Kisfaludy82

10 hónapja, 2 hete és 5 napja

Hiszem ha (nem) látom.

válasz erre

Ronalddo

10 hónapja, 2 hete és 5 napja

Éppen ideje!

válasz erre