A Facebook határozottan fellépne az oltásellenesség ellen

2019. február 18.
3.1271
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egyre komolyabb gondot okoznak világszerte az összeesküvés-elméleteken alapuló oltásellenes vélemények, aminek jóvoltából már az Egészségügyi Világszervezet is figyelmeztetést adott ki, mert jelentős mértékben növekedett bizonyos betegségek elterjedése.

Ilyen volt többek között a kanyaró is, a védőoltással megelőzhető fertőzést ugyanis 2018-ban legalább 41 ezer ember kapta el Európában, akik közül 37 ezren bele is haltak a betegségbe, ami a WHO szerint azért nagy baj, mert az oltásellenességgel az emberek nemcsak a saját életüket teszik kockára, hanem másokét is, lévén olyan járványok robbanhatnak ki ismét, melyeket korábban kordában tudtak tartani.

Mivel a dolognak a fele sem tréfa, a Bloomberg belsős értesülései szerint most a Facebook is drasztikus lépéseket tervez, lévén a közösségi oldalon könnyű álhíreket és hamis információkat terjeszteni a téma kapcsán, ami súlyosbíthatja ezt a helyzetet, emiatt pedig a platform munkatársai állítólag hamarosan teljesen elhallgattatják az oltásellenes cikkeket, ajánlásokat, hirdetéseket és embereket a közösségi oldalon.
3 hozzászólás

CharlieFirpo

3 hónapja, 1 hete és 3 napja

Hááááát... Oké hogy így gondolják, de feltételezem a cégen (mmint a facebookon) belül is van aki máshogy látja a kérdést, szóval nem tartom etikusnak a saját vélemény alapján szortírozást...

válasz erre

Fikarc

3 hónapja, 1 hete és 3 napja

Hát nem tudom, én is ellene vagyok, de nem hiszem hogy ezt egy közösségi oldal mérlegelheti. Kampányolhat ellene (mondjuk alá-fölé-mellé teheti a saját álláspontját egy mondatban), de nem súlyozhat.

válasz erre

inkognito

3 hónapja, 1 hete és 3 napja

Akinek ennyi esze van az tényleg inkább haljon meg. Nem is értem azokat a szülőket akik nem teszik meg ezeket a lépéseket.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink