A Facebook hatalma: egy esemény miatt több tízezren akarták lelőni az Irma hurrikánt!

2017. szeptember 11.
3.6811
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Hogy a Facebook milyen hatalmat képvisel az emberek kezében, azt már sokszor megtapasztalhattuk korábban, de a mostani eset alighanem túlmegy minden határon, hiszen túlzás nélkül már a józan ész korlátait feszegeti.

A BBC által nyilvánosságra hozott történet szerint a mindössze 22 éves Ryon Edwards a napokban létrehozott egy "Lőjük le Irmát, a hurrikánt!" névre keresztelt Facebook csoportot, amivel arra szerette volna kérni az amerikai lakosságot, hogy ha megérkezik a természeti csapás, akkor álljanak ki egy fegyverrel, és lőjenek bele egy nagyot.

Bár az esemény nyilván merő komolytalanságból indult el - mint Ryon nyilatkozta: puszta unalomból hozta létre, ő sem gondolta volna, hogy ez lesz belőle -, de több mint 53 ezer érdeklődővel zárult, ami mellett mintegy 25 ezer ember jelezte, hogy garantáltan ki is veszi a részét Irma meggyilkolásából.

A Facebook hatalma: egy esemény miatt több tízezren akarták lelőni az Irma hurrikánt! - 2. kép

A történetnek azonban itt még nincs vége, a lap munkatársai ugyanis megkeresték a floridai Pasco megye seriffjét, aki felhívta a figyelmet arra, hogy senki se próbáljon meg belelőni a hurrikánba, mert annak beláthatatlan következményei lehetnek.

Mindezt egy ábrával szemléltette a rendőrfőnök, amiből kiderül, hogy a hurrikánba lőtt lövedék nagyon könnyen gellert kaphat és a szél is eltérítheti, ezáltal pályája kiszámíthatatlanná válik, ami ártatlan emberéletekbe kerülhet.

A Facebook hatalma: egy esemény miatt több tízezren akarták lelőni az Irma hurrikánt! - 3. kép

3 hozzászólás

CharlieFirpo

9 hónapja, 3 napja

Ennyi hülyét!

válasz erre

muki

9 hónapja, 3 napja

Jézusom! Tényleg ennyire buták az emberek?!

válasz erre

rDAVE

9 hónapja, 3 napja

Amerikában lövöldözéssel viccelni, megvesztél? Kicsit ironikus, hogy a klímaváltozást megtagadó ország kap két hatalmas hurrikánt. Nyilván nem az hozza létre, de intenzívebbé teheti...

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink